HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 36 - Magdolna Negyed Program 3

2014.09.03. 07:21 jt

2014.08.18.

Azon túl, hogy örömteli, hogy ennyi milliárdot a kerületbe sikerült hozni, több dologra szoktuk felhívni a figyelmet az MNP3 program kapcsán. Elsősorban arra, hogy a gettósodás hosszú távú folytatódását vagy visszafordítását nem elsősorban az dönti el, hogy mennyit is költünk a közterületekre, hanem inkább az, hogy mennyire tudunk munkát és minőségi oktatást, szakmát, és minél többeknek felsőoktatást biztosítani a legszegényebb területeken. Ebben az elmúlt évek látványos kudarcot mutatnak.

Másrészt az MNP3-ba olyan házak is belekerültek, amelyek az MNP2-ben is voltak, azaz látványosat bukott a programok fenntarthatósága is. Reméljük, hogy most erre sokkal nagyobb hangsúly fog jutni, és ami megszépül, szép is marad.

Harmadrészt nagyon fontosnak tartjuk, hogy az emberekbe is ruházzunk be, ne csak a terekbe, és bár látunk ilyen irányú projektelemeket, jelenleg a mérleg erősen billen a szalagátvágások irányába. Fogunk is ezekből látni bőven a választás előtt! Még félkészen is minden át lesz adva.

És végül nem lehet elmenni amellett, hogy olyan jellegű munkákat végeztek kiköltöztetés nélkül, amelyek mellett nem lehet biztonságosan a lakásban maradni (pl függőfolyosó-felújítás), hogy egy teret sem sikerült felújítani fakivágások nélkül, vagy hogy olyan keretszerződéssel sikerült kiválasztani a felújítást végző vállalkozást, hogy az később az egyes projekteknél kizárta a versenyt, és ezzel együtt a kisebb, helyi vállalkozókat.

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr236618561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása