HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 34 - Közterek felújítása

2014.08.28. 07:18 jt

2014.08.04

A Magdolna negyedik programokat az LMP sokszor állítja példaként, amikor a városrehabilitációról esik szó. Kifejezetten segíti a szegény környezet fejlődését, ha a közterületek megújulnak. Reméljük, hogy a Kálvária és Teleki tér környékén is el fog indulni ez a felhúzó hatás.
Nem támogatjuk azonban azt a trendet, hogy Józsefváros köztereinek egy részét lekövezzék, az utak kis elkanyarítása helyett az "útban" levő fákat kivágják. Jó pár fát vesztett így Józsefváros, pedig a fák képesek a legjobban csökkenteni a nyári hőséget. A pótlásként elültetett fák pedig csak 5-10 év alatt növesztenek nagyobb lombot, és kerületünk addig is az egy főre jutó zöldterület listán a hátsó régióban fog kullogni továbbra is. Nemcsak a tereken kell megtartani az összes egészséges fát, hanem új fasorokat is kell telepíteni!

Hasonlóan nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk a Teleki téri közösségi tervezést, de úgy tűnik, hiába szeretnénk, hogy ez legyen a minta, sajnos a későbbi felújítások nem eszerint a mindenki által sikertörténetnek elkönyvelt modell szerint történnek. Szerintünk vissza kell adnunk Budapest köztereit a budapestieknek, és ehhez a legjobb módszer, hogy a felújításokat nem kényelmes dolgozószobákból, hanem a helyieket, az utcák, terek későbbi használóit bevonva kell megtervezni, hogy azokra később úgy tekintsenek (és úgy vigyázzanak), mint sajátjukra. Ezáltal minden beruházás tartósabb is lesz, és elkerülhető, hogy a frissen felújított köztér pár év alatt leamortizálódjon.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr596618557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2014.08.28. 08:55:17

Kocsis M. még januárban azzal indokolta egy magánbeszélgetésben a Horváth Mihály tér társadalmi egyeztetés nélküli megvalósítását, hogy annak kész kell lennie a március 15-i ünnepségekre. Haha.
süti beállítások módosítása