HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 25 - Egészségügy

2014.04.02. 10:15 jt

2014. március 20.

Bár valóban látványos beruházásnak ígérkezik az Auróra utcai rendelő milliárdos felújítása, sajnos az egészségügyről is el lehet mondani, hogy az ingatlanok rendbetétele édeskevés ahhoz, hogy érezhető javulásról beszélhessünk.

Nem lesz addig lényeges változás, amíg a rendszer működését a hálapénz olajozza, amíg hónapokkal későbbre adnak időpontot, amíg fél napokat kell sorbaállni egy vizsgálatra, és amíg például a szülészeknek előre meghirdetett tarifájuk van, és kabrióval járnak, miközben a műtőssegédjük a hónap végén már csak a maradék aprót számolgatva megy le a boltba.

A narancs és vörös kormányok folyamatosan vonják ki a pénzt az egészségügyből (is), az embereket folyamatosan a fizetős magánproxisok felé tolják az egyre romló állami ellátási színvonallal. Már azon keveseket, akik ezt meg tudják fizetni.

A bérrendezés alig látható, a rezidensi ösztöndíjak keveseknek segítenek kevés ideig. A fiatal orvosok külföldre áramlása megállíthatatlannak tűnik. Az alapellátás egy időzített bomba: már most is vannak üres praxisok, de a háziorvosok elöregedése kritikus. Kevesebb az utánpótlás, mint ahányan nyugdíjba mennek, sajnos a háziorvosoknál nem ritka, hogy valóban élethosszig dolgoznak.

Az LMP alternatív költségvetéseiben eddig minden évben az egészségügy finanszírozásának növelésére tett javaslatot. Jelentősen növelnénk az egészségmegőrzésre, betegségmegelőzésre szánt pénzt, és adókedvezményekkel vagy más módon javítanánk a hozzáférést az egészséges ételekhez, italokhoz, valamint radikálisan csökkentenénk a környezetszennyezést, ezzel a szervezetünkbe jutó mérgek mennyiségét.

6 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr705872161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2014.04.02. 18:30:20

Hát Tamásom, hálásak lesznek Neked LMP-s kollégáid a választás után, mikor majd megkérdezitek egymást, miért is nem volt elég támogató szavazat... A kis Mátémutyid súlyos dimenziót öltött. Ahogy azt Neked 8 hónapja megígértem. És én mindig betartom amit ígérek.

jovaros.blogspot.hu/2014/04/orban-zoldben-schiffer-cenzor.html

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.04.02. 23:14:50

Hát Gáborom, úgy vélem, megtaláltad a helyed a DK-ban. A helyeden vagy, reggel, délben és este. Magam is úgy gondolom, hogy most már nincs szükséged negyedik pártváltásra (tudod, SZDSZ-Fidesz-MSZP-DK).

Csak hát azt a fránya européer vitakultúrát évek alatt nem sikerült meghonosítanod, hogy ha állítasz, bizonyítsd is. Mert ugye attól, hogy leírod azt, amit DK-s barátaid hallani akarnak, majd a hazugságokat minél többször ismételgeted, attól még nem válnak igazzá.

Online ne nagyon számíts rám, meguntam a szélmalomharcodat a tények ellen, de szerintem még összefutunk, addig is byebye.

08.szabogabor 2014.04.03. 00:22:04

@jt: Nem vagyok DK-s kis ténymester. Illetve cenzorka.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.04.05. 23:40:22

Nem fukarkodsz a jelzőkkel.
De a stílus maga az ember.
süti beállítások módosítása