HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 15 - Gyed extra

2014.02.24. 00:15 jt

2014. január 2.

Tény, hogy a magát családbarátnak mondó kormány idejében is tovább csökkent a születések száma. Ezt a statisztikai adatot igyekszik leplezni a kormány a választási kampány előtti –egyébként többségében jó irányt mutató- intézkedésével. Többet is nyerhetnénk azonban, a más irányba mennénk! Mi is lenne az igazi családbarát politika?

A legfontosabb az volna, hogy biztos munkahelyek legyenek, ahova az édesanyákat gyermekszületés után 2-3 évvel szívesen visszavárják. És hogy egy gyermekes anyának ne kelljen letagadnia gyermekét, hogy esélye legyen állást kapni! Majdnem ilyen fontos az apa kiszámítható jövedelme. Ha egy családnak nincs biztos bevétele, nem, vagy csak később fog gyereket vállalni. Az utolsó 4 évben a biztos munkahelyek kérdésében fényéveket romlott a helyzet még a nagyon rossz elmúltnyolcévhez képest is. Legfőképpen azért nem születnek meg az első gyerekek, mert nincs biztos munkahely az apának sem, és féltik a fiatal nők az állásukat!

Másodsorban olyan bölcsődei, óvódai ellátásra volna szükség, amely egyenletesen jó színvonalú (ne akarják a szülők más kerületbe vinni a gyerekeket), rugalmas és könnyen elérhető. Hiába van elvileg 6-ig óvoda, ha már 4-kor is furcsán néznek a szülőre, ha csak akkor jön a gyerekért! Ez így nem egyeztethető össze a munkával, így eleve kevesebb család vállal gyereket.

Csak remélni tudom, hogy az én 8 hónapos kisfiam hamarosan egy ilyen rendszerben fog felnőni, de ahhoz jelentősen bővíteni kell a források átrendezésével a közszolgáltatásokat.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2014 nézőpont 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr225757318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása