HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 13 - Minimálbér

2014.02.18. 00:12 jt

2013. December 5.

A minimálbéren emelni indokolt, hiszen annak szintje az EU országok között bőven az alsó harmadban van. Azonban a minimálbéremelés nem feledteti, hogy az egykulcsos adóval (pontosabban az adójóváírás eltörlése miatt) a minimálbéresek adója 2011-ben nagyon durván nőtt, a nettójuk csökkent. 2014-ben a minimálbér nettó összege várhatóan 66.482 forint lesz, míg 2010-ben 60.236 forint volt. Azaz hiába emelkedett (bruttó 38%-kal) a minimálbér, ha ez nominálisan csupán 10%-ot jelent a dolgozóknak – az inflációt is számítva ez bércsökkenés!
A minimálbér évek óta csak a létminimum alatti szinten biztosít megélhetést. A létminimum 85.960 forint volt 2012-ben (KSH), így a nettó minimálbér kb. negyedével alacsonyabb, mint a létminimum!
Az ÁFA növelésével, és a különböző különadók (bank, telefon, üzemanyagok adója pl. minden kenyér árában ott van) miatt a minimálbéresek helyzete sokat romlott 3 év alatt.
Fontos volna a közmunkás bért is feljebb emelni, hiszen az tényleg a nyomorszint, és egyre több helyen alkalmaznak közmunkásokat korábban minimálbéres állásoknál - ez a rabszolgaságba vezető út.

Az LMP a minimálbért adómentessé tenné. Járulékot még így is kellene fizetni, ez mégis felemelné a nettót a létminimum szintjére.

Az LMP az egyetlen párt, aki nem engedné a rendszerszintű adócsalást, a párt a mostani 1000 milliárdos NAV botrány egyedüli zászlóvivője.

Az LMP célja, hogy ne legyen olyan munkavállaló Magyarországon, így Józsefvárosban se, aki nem tudja finanszírozni a létfenntartást sem.  

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr565757314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása