HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 10 - Erkel színház

2014.02.08. 00:05 jt

2013. november 7.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Józsefváros a születésnapjára egy frissen megújult Erkel színházat kap az adófizetőktől és a kormánytól, a „nép operáját”. Amint a négyes metrót átadják tavasszal, a tér újra életre kelhet.

De az Erkel bármilyen jó szándék ellenére sem fog egy hét alatt beleolvadni a kerület kulturális életébe. Mert a hétköznapi kultúra helyi: a kerület lakóinak leginkább olyan helyszínekre van szükségük ahova bármikor betérhetnek. Amelyek befogadóak, teret engednek a helyi igényeknek és kezdeményezéseknek, és együttműködésben hálózatosan működnek.

A Kesztyűgyár ilyen helyszín a kezdetektől fogva, de a befogadókészsége az elmúlt 3 évben határozottan csökkent. A Józsefvárosi Galéria gazdag hagyományokra építhet, de a 80-as években formabontó kortárs műveket fogadó kiállítótér ma historizáló tárlatok otthona. Az új H13 központ kevés kulturális funkciót lát el, az Orczy kert pedig egyenlőre úgy tűnik, kulturális értelemben is kiszakad a kerület életéből.

A helyi, élő kultúra helyszínei a közösségi terek. Klubok, galériák, közösségi házak, és az okosan, funkciókkal gazdagítva használt közterek. Egy ekkora kerületben sok ilyen helyre van szükség. Olyanokra amelyeket infrastruktúrával és anyagiakkal támogat a kerület, de a tartalmat nem határozza meg az önkormányzat.

Néhány független tér: Grund, Gólya, A.P.A, Gallery8. Örülünk, hogy köztünk vagytok. Ha nincs pénzünk operabérletre, beugrunk egy jó megnyitóra vagy beszélgetésre, a teát is kifizetjük

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr505757307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása