HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 5 - Kultúra

2014.01.24. 09:56 jt

2013. augusztus 27.

Józsefvárosban hagyományosan sokszínű a kultúra, a modern tánctól a cigányzenéig sok minden elérhető. Mind az államilag támogatott kultúra, mind az alternatív kultúra jelen volt, jelen van, és jelen is lesz. Új jelenség, hogy a jelenlegi kormány –mint az élet minden területén- a kultúrában is létrehozta és közpénzből élteti a saját, világnézetileg elfogult, vaskalapos, esetleg szélsőséges és/vagy politikailag kézivezérelt társaságait. Például az MTV hírhamisítóit, az Új Színház új vezetését, a Horthy-korszak jobboldali íróinak kultuszát és az alaptörvénybe írt Magyar Művészeti Akadémiát, amelyen a jó érzésű magyar ember csak nevetni tud, amíg rá nem jön, hogy tényleg komoly. Hogy ők mondják meg azt is, ki a művész: törvénybe foglalták.

De nincs az a szegénység, hogy a kultúrában elsorvadjon az alternatíva! Mindig lesznek független művészek, társulatok, és végül a közönség dönt.

A kultúra nem az, hogy állami pénzen díszkiadásban adjuk ki az azóta agyonmódosított alaptörvényt, az igazi kultúra az, amit a független művészek hoznak létre. És igen, kultúra a Józsefvárosban gyakorlatilag betiltott utcazene is!

Rossz az a politika, amely nem a „virágozzék minden virág” elve alapján, henem a kommunista TTT (tiltott-tűrt-támogatott) logika mentén működik. A valódi kultúra ellenzéki, bármely párt is legyen kormányon. Amíg ezt a politikai pártok körében nem övezi közmegegyezés, addig pénz híján a valóban sikeres projektek nem tudják jó hírét vinni Magyarország hírét.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr185757295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása