HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az óvodákban kampányol a Fidesz!

2014.01.21. 10:25 bmmv

Megállított az utcán egy ismerősöm, akinek két gyereke van, az egyik a Baross utcai óvodába jár. Azt kérdezte, hol tud panaszt tenni amiatt, hogy az óvodában a múlt héten politikai kampányrendezvényekre és tüntetésre buzdító hirdetéseket helyeztek ki.
Mint ahogy arról a cink.hu bloggere beszámolt, az egyik kerületi óvodában plakátokat helyezett ki a magát Orczy Egyesületnek nevező (ál)civil szervezet és az önkormányzat, előbbi a Kék Pont elleni tüntetésre invitál szombat 11 órára, a másik pedig a Tisztviselőtelepi Önkormányzati Egyesület által rendezett (kampányrendezvényre) beszélgetésre, aminek a polgármester, a helyi képviselő és a Fidesz parlamenti képviselője (és jelöltje) voltak a vendégei (lásd még korábbi bejegyzésünket).
Nem sokkal ezután, szombat este a következő hirdetmény jelent meg a lépcsőházban: az Önkormányzat szeretettel várja január 22-én 10.00 -kor a nyugdíjasokat, hogy meghallgassák dr. Vas Imre országgyűlési képviselő(jelöltet) a nyugdíjasok sorsának alakulásáról. Helyszín: ugyancsak a Baross utcai Gyerek-Virág Napközi Otthonos Óvoda.
Az óvodákban, oktatási intézményekben való kampányolás teljesen etikátlan! 
És kinél tehetnek panaszt a szülők? Az igazgatónál? Mivel ő engedélyezte hiába. A jegyzőnél? Nem hinnénk hogy neki túl sok ellenvetése lenne. 
Azt viszont tanácsolni tudjuk a szülőknek, hogy amint olyan kép jelenik meg a Józsefvárosi újságban amelyen gyermekük szerepel (mosolygó politikussal), és a kép elkészítésére és leközlésére ők nem adtak engedélyt, nyugodtan tegyenek feljelentést az újság ellen a gyermek személyiségi jogainak megsértése miatt! Az óvoda nem köztér, és nem politikai hadszíntér!

18 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr285771139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2014.01.21. 14:09:52

A Józsefváros Újságot kiadó Önkormányzati cég 3 fős tanácsadó testületének tagja Jakabfy Tamás LMP önkormányzati képviselő. Gondolom lemond ezek után, nem? Vagy a havi 250.000 forintos apanázsa már elég ahhoz, hogy asszisztáljon a Fidesz-sajtónak?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.01.21. 14:40:32

Akárhány helyünket is trollkodsz össze, nem fogunk kitiltani, bárhogy szeretnéd. A döntéseinket pedig magunk fogjuk meghozni, nincs szükségünk a segítségedre. Maradj csak a többi négy párt bármelyikénél, ahol az utóbbi 4 évben megfordultál!

08.szabogabor 2014.01.21. 17:52:45

@jt: Az SZDSZ-ben fordultam meg, máshol nem. Gyenge válasz. Ugyanis a valós kérdésre, amit a Ti posztotokkal kapcsolatban tettem föl, max egy gyengén sikerült fidesznyik-féle terelési kísérlet. Tehát: ha Ti, mármint az LMP, posztban teszitek szóvá a Józsefváros Újsággal kapcsolatos averzióitokat, akkor vajon a Ti, mármint az LMP, onnan havi 250 ezer forintot kapó képviselőtök vajon miért is működik abban közre? Válasz persze szokás szerint nincs. Egyre kínosabb lesz ez Tamásom, ugyanis a választók gyorsabban megértik Nálad, mi is itt a probléma...

bodis.lajos 2014.01.21. 19:26:17

Móni, ez fontos információ, és nagyon hasznos, hogy megosztottad! Ha problémának tartod, szerintem érdemes volna utánajárni. Úgyis túl sok ügy van, ami a kitartás és következetesség hiányában elhal.

Abban szerintem muszáj bízni, hogy ha panaszt teszel a jegyzőnél az óvoda kampánycélú felhasználása miatt, akkor annak hatása lesz. Hogy a fenébe lehetne bízni bármilyen fejlesztésben, ha a közigazgatástól nem látjuk érdemesnek elvárni, hogy közigazgatásként működjön? A jegyző egy szerep, a személye a szerep szempontjából mindegy, ha ellátja a szerepét, akkor jól látja el, ha nem, akkor lehet kritizálni. Ezt próba nélkül nem lehet megítélni!

Az szerintem önmagában egyáltalán nem probléma, ha egy civil szervezet, az Orczy Egyesület tagja, vezetője (bármi is a tevékenysége a szervezetnek) egy másik civil szervezet, a polgárőrség tagja (bárki is annak a vezetője). Egész más kérdés, hogy ha a tevékenységükről kérdezik őket (ami más civilek és a sajtó részéről megtörtént), vagy ha a politikus által irányított civil polgárőrség kiképzéséről, működéséről kérdeznék őket (ami tudtommal alig történt meg, a videófilmből többet meg lehetett tudni erről, mint a támogató önkormányzat összes vitájából), akkor volna mit kritizálni. Nos, ha valami furcsa, kérdezzetek és kritizáljatok, megalapozottan!

Az önkormányzati sajtóért pedig, igen, felelősséget vállaltatok. Nem csak azért, mert jelen vagytok a testületben, hanem azért is, mert a képviselőtök, egy koncepcionálisan zavaros tanácsadórendszerben, amelynek kézi vezérlésével a múltban a többség már bizonyítottan visszaélt, a kinevező által bármikor visszavonható, fizetett megbízást vállalt harmadmagával a témában.

Innentől kezdve tényleg eldönthetetlen, hogy a puhaságotok a nagyon szakszerűtlen és nagyon elfogult önkormányzati sajtó ügyeiben (az itteni bejegyzés is amolyan "mondom is, meg nem is"), azért van, mert igazából nem érdekel titeket a sajtó, és nem jut rá időtök, vagy azért van, mert a bármikor visszavonható tanácsadói megbízás révén elfogultak vagytok az elfogult sajtó mellett. Fogalmam sincs, hogy a szavazóitok számára ez probléma lesz-e, de azt tudom, hogy az önkormányzat apparátusa és többi képviselője figyelmesen követi az aktivistásotokat. Nagyon rossz volna azt a tapasztalatukat erősíteni, hogy tanácsadói megbízásokkal a pártok részéről blokkolni lehet, hogy az adott területen problémáknak rendesen utánajárjanak.

bmmv 2014.01.21. 21:16:08

Kedves Lajos! Lényegében egyetértek az állításaiddal és köszönöm a tanácsodat. Ahogy már máskor is megtettem, akkor ezt a bejegyzést kicsit formálisabban megfogalmazva eljuttatom a jegyzőhöz. Tamás emlékeim szerint többször kritizálta a létező és nem létező helyi médiát és pontosan leírta álláspontját a testülettel kapcsolatban. A kijelentés formájú kérdésedre személyes válaszom: valóban nincs energiám minden esetben kritizálni a kerületi újságot, mivel az egyszerűen egy folyamatos kampány eszköze.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2014.01.29. 11:28:43

kár, hogy a 250e/hó-ra nem reagáltok - de hát ez is egy reakció...

08.szabogabor 2014.01.29. 22:54:15

@Lesley: Pedig pikáns sztori lenne, ha végre beismernék: Kocsis fizeti ily módon az LMP szórólapjait... Nem is kér olyan sokat cserébe. Csak némi lojalitást... Tényleg más lett a politika velük. Eltűnt az ellenzék...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.04. 22:56:33

Azért azt tisztázzuk, hogy nemcsak az LMP, hanem akár az összes párt szórólapjait ki tudnám fizetni. Értelemszerűen nem ez az életcélom, de nem a politikából élek.

08.szabogabor 2014.02.05. 03:05:23

@jt: Azért azt tisztázzuk, hogy ki a fenét érdekel, hogy egyébként mit művelsz máshol? Havi 250 rugó nettó Kocsistól, hogy tanácsadj a pártmédiájában: ez a téma. Erről meg hallgattok, mellébeszéltek, megilyesmi. Biztos érdekes a mobiltelefonbizbisz is, de tudod, ott nem közpénzből fizetnek, itt meg igen. Lapulsz, látványosan. És szórakoztatóan.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.05. 16:10:09

Bruttó, és transzparens módon. Még a szerződést is elküldtem neked. Én is szeretném elkérni a szerződésedet arról, amikor Kocsis Máté tanácsadója voltál. Kösz!
ui: lojalitást meg nem kért, és nem kapott senki sem, ha ez lenne a feltétel, egyből lemondanék. Bizonyítékként nézegessél testületi üléseket is a neten!

08.szabogabor 2014.02.05. 21:35:25

@jt: Kérd el Mátékától a tanácsadói szerződésemet, ott van náluk. Tudod én valós polgármesteri tanácsadó voltam, mint az nyilvánvaló is volt. Te meg ellenzékit játszol, és mégis a Kocsis fizetett embere vagy. Ne csinálj tökhülyét magadból.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.05. 22:05:40

Én tőled kérem.
Én odaadtam neked, várom a viszonzást. Elkérhetném a teljesítésigazolásokat is, de én speciel tudom, hogy azok nincsenek nálad.

08.szabogabor 2014.02.05. 23:00:43

@jt: Nálam viszont sajnos nincs, ugyanis mint talán észrevetted 2012 április 1. óta nem dolgozom a Józsefvárosi Önkormányzatnál. Ellenzéki vagyok, hamár Titeket megvettek tanácsadói állásokkal. Te viszont ott dolgozol, nagyon is. Neked egy perc kikérni a saját irataidat. Nekem meg nem annyi. De nyugodtan kérd ki, teljesítésigazolásokkal együtt, ugyanis én valóban tanácsadó voltam. Nem fizetett bérellenzéki semmittevő :)

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.06. 12:28:40

Hahaha, nincs példányod a saját szerződésedből. Ha én mondanék ilyet, az web2 összes szitkát szórnád rám 10 másodpercen belül.
Na szedd elő, és ne kamuzz tovább!

ui: nekem is az a véleményem, hogy nem voltál semmittevő. A semmittevő ugyanis nem káros, ellentétben veled. Akkor most 1:1?

08.szabogabor 2014.02.06. 21:46:14

@jt: Miért lenne? Két évvel ezelőtt, végigment, teljesített szerződést minek is őriznék meg? Te most vagy fizetett bérellenzéki, élő szerződéssel. És titkolt teljesítésigazolással. A Fidesznyik médiacégben. hiába menekülsz, hiába futsz...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.02.09. 23:06:06

Nem titkolom a teljesítésigazolást, csak nekem nincs meg. A szerződést se titkoltam, ellentétben veled.
Te viszont titkolod a szerződésed. Szerintem egyértelmű, kinek van vaj a füle mögött.
Megvan neked az a szerződés, hacsak nem vitték el, amikor házkutatást tartottak nálad. Csak nem akarod ország-világ elé kitenni.

08.szabogabor 2014.02.09. 23:39:12

@jt: Ez marhagyenge terelés, továbbra is. Két éve lejárt szerződést, amit mindkét fél teljesített - én tanácsot adtam, Kocsis meg fizetett, éppúgy 250 bruttót mint Neked, hehe, az elvégzett munka mennyisége meg minősége közötti különbség önmagában is vicces, és jelzi, melyikünk is csinálta pénzért -, és amiből példány van a polgármesteri hivatalban, minek tartanék meg? Emléknek? Menj be, Te dolgozol ott, kérd ki, hozzájárulok, ha egyáltalán kell, hozd nyilvánosságra, teljesítésigazolásokkal együtt, ahhoz is hozzájárulok. Nem érzed, hogy még átalagíkúval is szánalmas a terelésed?

08.szabogabor 2014.02.09. 23:54:52

Egyébként meg ab ovo kiderül, melyikünk hogy áll a tettek szintjén a nyilvánossághoz. A jobb fölső sarokban ott van az a kis számláló, amelyik jelzi, hogy egy adott cikkre hányszor voltak kíváncsiak. Az átláthatóságot a gyakorlatban is mívelők azt a számlálót nyilvánosan, mindenki által láthatóan hagyják, ti meg elrejtettétek. Nyilván azért, hogy ne lássák, milyen keveseket is érdekeltek valójában. Ha az olvasottsági adataitokat elrejtitek, akkor vajon mit tesztek a pénzügyeitekkel, ami azért súlyosabb téma, nemde. Kamubrigád vagytok, oly könnyen rajtakaphatóan, hogy az már puszta öröm önmagában is. Egyébként meg készülj. A Veled foglalkozó írásom csak a kezdőlövés volt. Te vagy az LMP láthatóan leggyöngébb pontja, a csepp, amiben látszik a tenger. Téma leszel nemsokára. Én nemcsak nálam.
süti beállítások módosítása