HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 2 - A Józsefvárosi Piac bezárása

2014.01.15. 19:47 jt

2013. június 24.

Polgármester Úr bejelentette, hogy az állami bérbeadók felmondják a józsefvárosi kínai piac bérleti szerződését.

“A korábbi években tabunak minősült a piacról ebben az értelemben beszélni, valahogy sosem sikeredett a piac bezárása”, “Én azt gondolom(…), hogy olyan a csillagok állása, hogy erre képesek lehetünk.” – mondta.

Nem túl szerencsés fogalmazás ez akkor, amikor a sajtó már a 90-es évek óta arról cikkezik, hogy éppen melyik, az alvilág csúcsán levő maffiózó „birtokolja” ezt a piacot.

Mert nézzük ezt a mondatot a másik oldalról: az állam két évtizedig nem volt képes szembeszállni a maffiával.

Pedig az államnak erre folyamatosan képesnek kell lennie! Amennyiben erre nem képes, maffiózókat tűr meg, vagy támogat, elveszti egy nagyon fontos funkcióját. Az államnak mindig az állampolgárait kell szolgálnia, nem föld-oligarchákat, haveri trafikcégeket, sukorói ingatlanspekulánsokat és maffiákat!

A kínai piac ettől a lépéstől nem fog megszűnni. Valószínűleg átköltözik a szemközti Ganz gyártelepre, amely már magánkézben van, így innen már sokkal nehezebb lesz kitenni. De már az is eredmény, ha egy kicsit kulturáltabb körülmények közé kerül. Valószínű azonban, hogy a Pénzügyőrségnek ezután is sok dolga lesz arrafelé.

 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr295757279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása