HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 1 - Kétes ingatlanügyek

2014.01.13. 23:46 jt

2013. júniusában indította el a Józsefváros újság a Nézőpont nevű sorozatát. A témát az újság adja, és pártok kifejthetik véleményüket. A cikkeinket folytatásokban közöljük.

2013. június 13.

Kétes ingatlanügyleteket próbál orvosolni önkormányzatunk: a korábbi, szocialista vezetés ideje alatt eladott üres telket vásárol vissza a kerület egy ciprusi hátterű offshore cégtől.

A Vajdahunyad utcai telket egy ciprusi hátterű cég vette meg, de azt határidőre nem építette be, így a kerület visszavásárolhatja. A Kisfaludy utcára néző telkekkel is így jártunk, így azokat a kerület eladási áron veheti vissza a Manlíra Kft.-től, úgy, hogy levonhatja az időközben felmerült kötbérigényéből fakadó költségeket.

Sajnos sok más telek esetében a felelőtlenebb szerződési feltételek (pl. nem került kikötésre kötbér), az elévülés, vagy a hivatal belső ellenőrzéssel kimutatott mulasztásai miatt ez az út nem járható, és a kerület tehetetlen az általában offshore hátterű céggel szemben, aki a szerződésben vállalt beépítési kötelezettségeit nem teljesíti.

A közvagyon kezelésére sokkal szigorúbb kontrollnak és teljes nyilvánosságnak kell vonatkoznia! Jó első lépés volt a nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezése az átlátható szervezetekről, de a közérdekű adatok nyilvánosságát romboló törvények (pl Lex Átlátszó, földbérletek, trafikügyek) hatalmas visszalépést jelentenek.

Az offshore cégek főleg külföldön fizetnek adót, tulajdonosaik pedig általában elbújnak a magyar hatóságok elől. Nem véletlen, hogy sok állami, önkormányzati ingatlanügyben felbukkannak! Az LMP elkötelezett Józsefváros és egész Magyarország teljes offshore-mentesítése mellett!

Jakabfy Tamás
jozsefvaros@lehetmas.hu

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr995755294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2014.01.14. 07:53:51

Ostobaság. Demagógia. Hazudozás. Seggnyalás. Bérellenzékiség. Jakabfy.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.01.15. 15:00:10

Ha napi tíznél többször ismételsz meg valamit, attól az nem válik igazzá.

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2014.01.16. 16:34:02

Ha továbbra is ilyen, argumentumokkal jól alátámasztott érvelést folytat kedves szabógáborunk, akkor jól fogunk szórakozni. Köszönöm a mosolyfakasztó kommentet!

08.szabogabor 2014.01.16. 21:41:31

@airdace: Ide ennyi is elég. Hárman olvassák. Ezt meg sokezren: jovaros.blog.hu/2013/12/15/2014_749
süti beállítások módosítása