HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Nemzeti gyásznap Erzsébetvárosban

2013.10.15. 22:58 jt

Botrányos gyásznapi megemlékezés az önkormányzat tehetetlensége és bárgyúsága miatt.
A hangosítás és a beszédek egyaránt botrányosra sikerültek az önkormányzati megemlékezésen.

Október 6-a nemzeti gyásznapunk, a 1848-49-es forradalom tragikus emléknapja, az aradi vértanúk és Batthányi Lajos, az első magyar miniszterelnök kivégzéséről történő megemlékezés. Nemzeti emléknappá 2001-ben minősítették.https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/megemlekezes20091006.html?highlight=okt%C3%B3ber%206

Több forrásból egy percnyi keresés után egyértelműen kideríthető, miről és miként szól a nemzeti emléknap. Lásd: október 6.: Az aradi vértanúk emléknapja  nemzeti gyásznap, a középiskolákban megemlékezést tartanak.

nemzeti emléknap olyan kitüntetett napot jelöl, amely egy ország vagy egy nép életében kiemelt jelentőséggel bír, de nem nemzeti ünnep. Általában egy olyan történelmi győzelem vagy tragédia, illetve más nemzeti jelentőségű esemény, amely fordulatot hozott, amelyre az adott ország állampolgárai vagy nép tagjai büszkék lehetnek vagy amelyet gyászolnak. A tragikus nemzeti eseménnyel kapcsolatos emléknap másik neve nemzeti gyásznap. A nemzeti emléknapok fontossága és ünneplésük mértéke országonként eltérő.

forrás: Wikipedia

Épp ezért otromba és félrevezető, hogy az erzsébetvárosi polgármester, Vattamány Zsolt beszédében többször is ünnepként beszél a gyásznapról; ez is mutatja az elemi felkészülés hiányát, a valódi elmélyülés helyett a frázispuffogtatást, a tisztelet helyett a  locsogást a megemlékezés kapcsán. 
A sort folytatta az alpolgármester asszony, Rónaszékiné Keresztes Monika, aki szintén következetesen ünnepről beszélt a gyásznap helyett. Ha egy percnél többet szánt volna a felkészülésre, és valóban belegondoltak volna az elmondottakba, akkor rögtön rájöhettek volna a hibára. Gyerekeket megszólító szavai gazdasági trükköket, frázisokat puffogtattak, végig hamis hangon egyértelműen a felnőtteknek szánt propagandaszöveget hallottunk politkai show-ként. Sajnos valós munkavégzés helyett is megteheti; megengedi neki a Fidesz. Végül felöltötte igazi arcát, amikor már a helyi Fidesz nevében koszorúzta meg az emlékművet. Képmutatás mesterfokon.
A műsorhoz méltatlan volt a hangosítás, a mikrofonok hiánya/ látható technikai készületlenség miatt az egész műsor alig fele volt csak érthető és hallható. Az egyetlen hangfal pedig inkább illett egy gyenge házibulihoz, mint a kerületi ünnepség köztéri és jóval nagyobb kört megcélzó megemlékezéséhez. Méltatlan volt sok szempontból: elsősorban az igen szépen felkészült Fasori Református Kollégium növendékeivel és tanáraival szemben, de a megemlékezőkkel szemben is.     

KT – Moldován

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 7ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr605572892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása