HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Beszántották a tűcsere programot

2013.09.18. 22:40 jt

A mai napon az Önkormányzat megszavazta, hogy mondják fel a Kék Pont együttműködési megállapodását, így év végén megszűnik a tűcsere program.

A képviselők arra hivatkoztak, hogy elég volt a közterületeken eldobált tűkből. És a Kék Pont nem gyűjti vissza a tűket. A probléma valós, az igény valós, mi is több panaszt kaptunk erről (meg is írtuk még tavaly az újságunkban is, mi ilyenkor a teendő). Azonban azt a javaslatomat meg sem fontolták, hogy a szolgáltatás megszüntetése helyett inkább arra szorítsuk rá a szolgáltatót, hogy valóban visszagyűjtse a tűket.

Miért baj ez, és mi fog történni?

A drogosok nem steril tűket kezdenek majd használni, ami miatt a körükben megugrik a fertőzésveszély. Vannak olyan fertőzések, amelyek tipikusak a drogosok körében (pl HIV és Hepatitis különböző típusai). Ha kitör egy járvány, annak a hatása nemcsak az lesz, hogy néhány drogost nagyon költséges kezelésekben kell részesíteni, esetleg nem gyógyítható vírussal fertőződik vagy meg fog halni, hanem a járvány a nem droghasználó közösségben is terjedni fog, hiszen a drogos közösség ezer szálon kötődik a társadalomhoz. Ennek az eshetősége nem érdekelte a képviselők többségét, holott semmilyen elemzést nem készítettek erre az esetre, nyilvánvaló tudományos bizonyítékokat nem vettek figyelembe többek között orvos és tudományos kutató képviselők.

FRISSÍTÉS: a Kék Pont közleménye

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 8ker 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr395522992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2013.09.19. 09:05:17

Sötétség és rosszindulat. E kettő a legjellemzőbb a fideszes képviselőkre. És az ehhez párosuló arrogancia - az esetleges ellenérveket, a másik felet, a lehetséges más megoldásokat meg sem akarják hallgatni, kétezer éves jogelveket tipornak sárba. Nagyon rossz kombináció.

nick-probieren 2013.09.19. 13:53:43

"A képviselők arra hivatkoztak, hogy elég volt a közterületeken eldobált tűkből. És a Kék Pont nem gyűjti vissza a tűket."

A Kék Pont közterületeken dobálta el a tűket, miután begyűjtötte őket? Netán azzal csökkenthető a drogosok tű-eldobó szokása, ha már nem lesz hova bevinni a tűket? Vagy esetleg én nem látom az érv és a tények közötti világos összefüggést?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.09.19. 16:57:36

@nick-probieren: (hadd ne kelljen többször a fideszesek álláspontját nekem elmagyaráznom, tegyék meg inkább ők, most utoljára) a Kék Pont tűcsere programot folytatott, de a fideszes képviselők kritikája szerint tűosztó programot, azaz akkor is adtak tűket, ha nem hozták vissza az előző adagot. Így az előző adag az utcán is landolhatott.
süti beállítások módosítása