HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ne a postának legyen kényelmes, hanem az embereknek!

2013.08.01. 22:04 jt

posta-logo.pngKözépső-Józsefvárosban az utóbbi években a lakóknak több helyre kellett menni az ajánlott küldeményekért, csomagokért, ha éppen nem voltak otthon, amikor az megérkezett. Kb 3 évvel ezelőttig az isten háta mögötti, közösségi közlekedéssel majdnem megközelíthetetlen Dózsa György út - Verseny utca sarokra. Ezután a posta a József körúti (Rákóczi téri) hivatalt jelölte ki, amely a kerület nagyobb részéről sokkal egyszerűbben megközelíthető. Örültünk is ennek a fejlődésnek sokan. Ez azonban korai volt, mert mostanában már a Keleti pályaudvar melletti-mögötti postára kell zarándokolnunk, amely -a Köztársaság tér környékén lakók kivételével- komoly visszafejlődést, fölösleges zötykölődést, időveszteséget jelent.

Mint látható, több postahivatal is alkalmas az ügyfélforgalom lebonyolítására, miért nem a címzetthez közelebbibe kézbesítik hát a küldeményeket? Ne a postának legyen kényelmes, hanem a lakóknak! A polgármesternél kezdeményeztem, hogy kérjük fel a postát ennek figyelembe vételére. Mégiscsak erősebb hatás várható, ha maga a polgármester kezdeményez, mintha csak egy képviselő. Kérésemnek leget tett, és -stílszerűen- egy levélben fordult a Magyar Posta vezérigazgatójához.

A Magyar Posta vezérigazgatója válaszában intézkedést ígért, és valóban, 1-2 hét elteltével újabb levelet kaptam az üzemeltetési vezérigazgató-helyettestől. A jelenlegi állapot szerint Józsefvárosban 4 helyen lehetséges sikertelen kézbesítés után átvenni a küldeményeket: Bp 72-es posta (Keleti pu), Bp 8-as posta (Rákóczi tér), Bp 80-as posta (Rákóczi út - Puskin u), Bp 146-os posta (Hungária krt). A probléma tehát a körzetek határának kijelölése volt. A válaszban a Posta vállalta, hogy a Tolnai L. u egy részét és Fecske utcákat valamint a Népszínház u 11-27 közötti területet szeptember 2-ától átsorolják a Keleti pu helyett a Rákóczi térre. Ez egy teljesen logikus lépés, mert onnan a Rákóczi tér sokkal közelebb van, mint a Keleti. Azonban az alábbi vázlatrajzon látható, hogy milyen nagy területről lenne szintén a Rákóczi tér közelebb (a zöld és piros vonalak között).

posta-körzet_1.JPGHáromszor akkora távolság légvonalban: a két sarokban a két postahivatalok helyét, lilával a régi körzethatár, zölddel az új. A két postától egyenlő távolságra a piros vonal van: ettől még jókora távolságra van az új határ is.

Tehát a Keleti pu jó nagy körzetének fenntartása még mindig legfeljebb a posta üzemvitelének szempontjából optimális, nem pedig a lakosság szempontjából. Vajon lesz-e egy civil az Auróra, Nagyfuvaros vagy a környező utcákból, akinek ez fontos? Ha igen, segítünk.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 8ker lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr215349481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása