HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Megéri jóban lenni a józsefvárosi alpolgármesterrel

2013.07.03. 22:34 jt

Március 20-án Egry Attila előterjesztette, hogy alpolgármesteri keretéből 1,2 millió forinttal támogassa az önkormányzat a Scheiber S. (Bérkocsis) u 3. sz alatti társasház liftjének felújítását.

Az alpolgármesteri keretekből általában karitatív, sport, kulturális, civil célokra, és tanácsadók igénybe vételére költ a tisztségviselő, így ezt általában az ellenzék is megszavazza. Ez az ügy azonban nagyon eltér a megszokottól.

Várjuk olvasóink tippjeit a jozsefvaros@lehetmas.hu email címen, vajon miért is kaphatott ez a ház ekkora “adományt”?

A cikk a legfrissebb Józsefvárosi LáMPásban jelent meg. Az újságból a következő napokban-hetekben további cikkeket is közlünk.

8 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr325174564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2013.07.04. 09:36:39

bár ott is megérné minden kibaszott sor újraolvasása, mert tényleg csak írni tudtok - az meg olyan, mint a fidesz, mindegy, hogy mi, csak sok legyen és hangzatosnak tűnjön...

08.szabogabor 2013.07.06. 06:36:47

Te meg évi 3 millás adományt kaptál a Kocsistól, nemde, Tamáska.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.07.06. 19:29:06

De. Ahogy ezt egy másik témában már megbeszéltük. Nem Kocsis pénze, hanem a népé, ennek megfelelően nem Kocsisnak dolgozom, hanem a népnek.
Majd meglátjuk, mit hozok ki belőle. Addig ne hívjuk adománynak.

08.szabogabor 2013.07.07. 09:18:08

@jt: Húdeciki érvelés, a legcikibb, amit valaha Tőled hallottam. A nép pénze, tehát a népnek dolgozol. Aha. Akkor a Kocsis is, nemdebár. Meg az Egry is. Sőt Simicskáék is. Mindenki. Oszt az egykori bázisdemokrata LMP egykori bázisdemokrata képviselőjét nem zavarja, hogy erről nem kérdezték meg a népet?

Hooopppp.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.07.08. 15:59:44

Gábor, rajtam kéred számon azt, hogy az önkormányzat felépítése hírből sem bázisdemokratikus? El vagy te tévedve, beszéld meg ezt inkább az exhaverjaiddal meg a pár évvel ezelőtti önmagaddal!

08.szabogabor 2013.07.08. 22:13:20

@jt: Nem, azt kérem számon amit Te képviseltél és ígértél anno a választóknak. Én egy percig nem támogattam az önkormányzat bázisdemokratikus voltát, Te meg igen. Emléxel még, ugye, a részvételi költségvetés című idiotizmusotokra? Melldöngetve ígététek. Mit is tettél érte?

Na most a Te tanácsadói szerződésedről a Kocsis döntött, vagy a Nép? A 230 millás pártsajtóról Kocsis döntött, vagy a Nép?

Úgyhogy ne bújj a Nép háta mögé, mikor Kocsis döntéseit támogatod, és hajtod végre, jópénzért.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2013.07.09. 20:36:06

A részvételi költségvetés a 2014-es programunkban is benne lesz. Ha pl Berlinnek jó, valószínűleg nekünk is az lesz. Egyébként ebben a ciklusban egy hajszálnyit elindult már a részvételiség a kerületben, de inkább részvételi tervezés. Már hónapok óta akarok erről is írni egy posztot...

A "pártsajtóról" nem a nép döntött. De kerületi médiára szükség van. Persze ha olyan lesz, mint a Józsefváros újság 2010-13 között, akkor le fogom vonni a konzekvenciákat.

"Kocsis döntéseit" meg nem túl gyakran támogatom, és a lehető legritkábban hajtom végre. És ezzel te is tisztában vagy, annak ellenére, hogy mutatni az ellenkezőjét áll érdekedben.

bodis.lajos 2013.07.12. 13:53:23

@jt:

Részvételi költségvetés: Szerintem döntési jogosítvány nélkül is érdemes kipróbálni, egy vagy néhány kiválasztott témakörben.

Deliberáció kell hozzá, amit te, korábban Molnár György, most Szili Balázs, vagyis a jobb minőségű képviselők, eddig is végeztek, utólag. Kicsit részletesebben, és a döntés előtt ellátni az embereket a jó döntéshez szükséges információkkal a választott témakörökben.

Ez tanulságos lehet a továbbiakban nem résztvevő lakosoknak is. Sőt úgyszintén a hivatalos tisztviselőknek is, akik gyakran legfeljebb a maguk szűkebb területén tájékozottak, és meglepő, hogy mennyire fontos összefüggéseket nem ismernek.

Csináltatok hasonlót, két éve, néhány humánszolgáltatási döntés kapcsán. Kár, hogy elbénáztad, hogy vitázni és szavazni kelljen róluk, és a közös erőfeszítés a részetekről is ment a kukába.

Lehetne akár pályázatszerűen is toborozni résztvevőket, vonzó programként prezentálva. Lehetne úgy is, hogy az aktivisták elmennek oda, ahol a különösen érintett célcsoport előfordul. Meglepő lehet, mennyire tájékozottak, érdeklődők, kezdeményezők az emberek. Én a napokban óvodai és munkavállalási témákban jártam így, a Mátyás téri homokozó környékén.

Költségvetési témában is összejöhet. Munkát kell befektetni, következetesnek érdemes lenni. Hosszabb távon várható tőle hatás, az egyik a közügyek iránt érdeklődő és a szükséges tájékozottsággal rendelkező lakosok számának növelése.

A legkomolyabb akadálynak nem a hivatalok ellenállását tartom, hiszen a tájékozódás és véleményezés esetén sok esetben csak élni kell a jogokkal, hogy működjön. Hanem a szervezés, a koncepció kitalálása, a műhelymunka rátermett vezetése, az aktivistákkal való kapcsolattartás munkaigényét. Ritka, amikor_bárkinek_(beleértve az önkormányzati többséget, a különböző hivatalrészeket és projekt közreműködőket) van erre kapacitása (érzi úgy, hogy érdemes munkát belefektetnie).
süti beállítások módosítása