HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ki fizeti az internetet az iskolákban? És a tankerületi vezető telefonszámláját?

2013.05.29. 08:43 jt

A korábban már sokat kritizált törvény következtében Józsefváros iskoláit is államosították. Viszont Józsefváros Önkormányzata annak ellenére fizeti egyes oktatási intézmények gyógyszerbeszerzéseit, internet- és telefonszámláit, hogy a fenntartó már a Klebelsberg Központ.

Több olyan feladatot is a józsefvárosi önkormányzat lát el, amelyről a törvény szerint nem kellene gondoskodnia. A kerületi vezetés úgy döntött, hogy az iskolaigazgatók és egy-egy helyettesük illetve a tankerületi vezető mobilszámláit kifizetik a józsefvárosi költségvetésből. De egyebek közt arra is folyósítanak támogatást, hogy az oktatási intézmények beszerezhessék a szükséges gyógyszereket és ki tudják fizetni az internet-előfizetésük alapdíját, illetve tudjanak nagyobb rendezvényeket szervezni. Egyszerűen elfelejtették szabályozni a törvényben, ki fizeti az internetet az iskolákban!

Összesen 5,7 millió forint plusz terhet jelentenek ezek az önként vállalt feladatok a kerület számára. Ami a legérdekesebb, hogy a narancsuralmi rendszernek az iskolák államosítását úgy sikerült lezavarni, hogy ezeket a feladatokat sem a fenntartó Klebelsberg Központ, sem a működtető önkormányzatok számára nem írta elő. Így tulajdonképpen még örülhetünk is, hogy Józsefvárosban még is lesz internet az iskolákban.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: újság fidesz iskola 8ker lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr515174566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása