HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Meg lehet állítani a fiatalok elvándorlását!

2012.10.16. 23:33 jt

Az LMP alternatív költségvetésével azt üzeni a fiataloknak: maradjatok itthon, mert Magyarország talpra áll! A kivándorlást a biztos egzisztencia megteremtésével és a Fidesz-kormány okozta kiszámíthatatlanság felszámolásával lehet megállítani. A párt 310 milliárd forint pluszforrást adna a társadalmi felemelkedés elősegítésére alternatív költségvetésében.

Orbán Viktor hétvégi nyilatkozatában közvetetten beismerte, hogy meg sem próbálja itthon tartani a reménytelenség miatt külföldön próbálkozó fiatalokat és kisgyerekes családokat, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot. Az LMP ezzel szemben azt kérdezi az egyetemistáktól, hogy milyen Magyarországon szeretnének élni. A párt a kapott válaszokat továbbítani fogja az illetékes államtitkárságnak és a Parlamentben is hangot ad majd az észrevételeknek.

Az LMP alternatív költségvetésében is külön figyelmet szentel a fiatalok foglalkoztatási problémáinak, és 310 milliárd forint pluszforrást fordít a társadalmi felemelkedés támogatására. Így több pénz jutna az oktatásra a bölcsődétől a szakképzésen és a felsőoktatáson át a felnőttképzésig, mert a társadalom csak a tudásra támaszkodva lehet sikeres.

Egy friss kutatásból kiderül, hogy 2010 vége jelentette a külföldi munkavállalás iránti érdeklődésben a trendfordulót: a válság kitörése után lassan csökkent, majd az Orbán-kormány alatt gyorsan nőtt a kivándorlási szándék. Ugyanígy a ténylegesen külföldön munkát vállalók aránya 2008-ig alacsony arányú volt, majd 2010 óta gyorsan nőtt.

A kivándorlók kétharmada a 25-44 éves, a munkavállalás és a családalapítás szempontjából is a legfontosabb korosztályba tartozik, őket üldözi el a Fidesz-kormány politikája. Közülük öt-hat százalék már most is külföldön él, és egyre kevésbé valószínű, hogy hazaköltözik.

Az LMP szerint ezek miatt van szükség valódi fordulatra, egyben a Fidesz-korszak lezárására és Magyarország talpra állítására. A párt folytatja egyetemi, főiskolai kitelepüléseit, hogy párbeszédet indítson a fiatalokkal és hangsúlyozza: lesz jövőjük itthon is, de ehhez sok munkára és 2014-ben kormányváltásra lesz szükség.

 

Budapest, 2012. október 16.

 

Szél Bernadett

az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja

 

Vágó Gábor

az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság tagja

Szólj hozzá! · 1 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány költségvetés 2012 8ker 7ker lmp 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr454853273

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éliás nem olvasta a 2011-es Postai beszámolót? 2012.10.17. 09:06:13

A Magyar Posta 2011-ben elindította az elektronikus fizetési és számlavezetési szolgáltatások bevezetésére irányuló fejlesztési programját, ez kitüntetett szerepet játszik a stratégiai jövőképében. A szolgáltatásokat 2013-ban kezdi meg a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása