HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A Roma Parlament döntésről

2012.10.12. 00:01 jt

Mi is történt tegnap a Roma Parlamenttel kapcsolatban? Az újságok a következőkről számolnak be:

A józsefvárosi városgazdálkodási és pénzügyi bizottság szerdai ülésén végül mégsem hozott döntést arról, engedélyezi-e  a Roma Parlamentnek, hogy újból bérbe vehesse az általa közel húsz éve használt Tavaszmező utcai helyiséget.

index.hu

vagy

A bizottság szerdai ülésén az ingatlan értékbecslését kezdeményezte, a Magyarországi Roma Parlament részére való újbóli bérbeadásról egyelőre nem döntöttek.

metropol.hu

Az ülés valóban bonyolult jogászkodást hozott, amelyet nem volt egyszerű követni, de a fenti állítások sajnos nem igazak.

Ezzel szemben lássuk, hogy mi történt, és mi is a valóság a pályázatról és a "nemdöntésről"!

Kezdjük azzal, hogy az előterjesztésben egy szó sem volt a Nemzeti Vagyontörvényről. Ebben a törvényben szabályozzák, hogy 25 milliós érték felett csak pályázaton hasznosítható az ingatlan. Arra a felvetésemre, hogy amennyiben erre hivatkoznak, szerepelnie kellene az előterjesztésben, mint lényeges körülmény, halk vállrándítás volt a válasz. Mindenesetre az ingatlan 6 és 7 millió között volt értékelve (nyilván 10-20 éve nem aktualizálták), ami természetesen nem reális.

Megállapítást nyert továbbá, hogy tartozása az egyesületnek nincs, a Fidesz mégis leszavazta azt az MSZP-s javaslatot, hogy a bírósági eljárást szüntessük meg. Vajon melyik bíróság fog megítélni bármilyen szankciót egy tartozással nem rendelkező használó ellen?

Juharos Róbert, a bizottság Fidesz által delegált szakértője és az aljegyző ismertette álláspontját, hogy nem dönthetünk addig, amíg egy értékbecslés nem készül el, indítványozta, hogy az értékbecslés után jöjjön vissza az előterjesztés. Igen ám, de amikor az elnök szavazásra tette fel a határozati javaslatot, úgy járt el, hogy a módosítást nem az eredeti javaslat helyett, hanem amellett, 2. pontként szavaztatta meg. Az eredeti első pont arról szólt, hogy az egyesület kérését (újbóli bérbeadás) a bizottság elutasítja. Míg a 2. pont ezzel ellentétes, gyakorlatilag azt tartalmazza, hogy a bizottság később hoz döntést. Ekkor éltem egy ügyrendi hozzászólással, amelyben ezt megkíséreltem elmagyarázni, de a Fidesz a javaslatomat leszavazta. Így esett, hogy a bizottság igenis döntött az egyesület kérvényének az újbóli bérbeadásnak az elutasításáról. A sajtóhírek nem igazak.

Folytatása következik...

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: civil roma 2012 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr874831755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása