HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Betiltja-e Kocsis Máté a 8ker blogot?

2012.10.04. 23:38 jt

A mai testületi ülés egy érdekes előterjesztése arról a rendeletről szól, amely szerint (mint köztudott - vagy nem) az önkormányzat többek között a Józsefváros, VIII kerület, 8ker és nyócker szavak használatának több esetét korlátozhatja.

Eddig ez a hatáskör a képviselő-testületnél volt, most az előterjesztés szerint ez a polgármester hatáskörébe került át. Ennek indoka, hogy sokszor gyorsan kellett dönteni a bírósági bejegyzési eljárások miatt. Már a szerdai bizottsági ülésen is vita alakult ki, mennyire fontos ez, és kiderült, hogy tavaly 2, idén 5 esetben kértek ilyesmit.

A rendelet-tervezet tárgyalásánál felvetettem, hogy bár az előterjesztés szövegében bővíteni akarták azt a kört, amely az engedélyt megkaphatja, a rendelet szövegén ez épp szűkítően sikerült átvezetni, egy "vagy" helyett "és" jelentésű kapcsolatot alkalmazva. Arra pedig, hogy gyorsabban fusson át a kérvény, azt javasoltam, hogy akkor tegyük a Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság hatáskörébe, amely hetente ülésezik.

Javasoltam továbbá, hogy a felmerült kérdések mérlegelése és javítása után a következő testületi ülésen tárgyalja a testület újra. Azaz két hét múlva, tessék az évi 5 kérvénnyel összevetni.

A Fidesz a javaslataimat lesöpörte, a rendeletet megszavazták. Valami nagyon sürgős, vajon mi lehet az?

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2012 józsefváros 8ker lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr34820861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2012.10.05. 07:34:34

Nem tudom, mennyire korlátozhat ilyesmit az önkormányzat (mi a törvényi alapja), de szerintem alkotmányellenes. A 8ker kifejezés korlátozása egész biztos, hisz az semmilyen tekintetben nem hivatalos elnevezés. Ráadásul visszamenőlegesen se lehetne alkalmazni...

08.szabogabor 2012.10.05. 15:49:55

Tamás, már várják, hogy a JAM bejegyzése mikor érkezik az asztalukra... Ott akarják alkalmazni, ez az ok:)))

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2012.10.06. 10:54:18

Szerintem külön örülnének, ha az a testület elé kerülne :)

08.szabogabor 2012.10.06. 14:51:19

Nemcsak emiatt nem fog;) Imádom, mikor árnyékra vetődnek...
süti beállítások módosítása