HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ügynökügy, Kocsis Máté, MIÉP

2012.03.25. 23:36 jt

Csütörtökön a képviselő-testületi ülésen újra előhoztam, hogy finoman szólva nem a demokrácia fénykorát idézik azok a mondatok, amikor az ügynöktörvény elutasítására Schiffer András családfájának boncolgatásával válaszolt március elsején Kocsis Máté [megjegyzés a javításról lent] (majd később Lázár János). A parlamenti frakciónk ma ennél keményebben és egyértelműbben fogalmazott itt:

A mi demokrácia felfogásunkba az Ön érvelése semmilyen körülmények között nem fér bele. Ezúton jelezzük Önnek és valamennyi eszmetársának: aki nem fogadja el a modern demokráciának azt az alaptételét, amely szerint mindenki a saját szavaiért és tetteiért tartozik felelősséggel, azt mi mostantól politikai értelemben vitaképtelennek tekintjük, és ekként fogunk viszonyulni hozzá.

Szóval csütörtökön Kocsis Máté azzal vágott vissza, hogy mi meg az ő édesapjának MIÉP-es jelöltségével kampányoltunk 2009-ben. Hát kérem szépen, rászántam az időt, visszakerestem minden elérhető cikket, sajtónyilatkozatot, beszéltem Kispál Gergellyel, akkori jelöltünkkel, és az lett az eredmény, hogy Polgármester Úr édesapjának nevét szánkra nem vettük. Azt mondtuk ugyan, hogy Máté a MIÉP ifjúsági szervezetének tagja volt (ezt ő is elismeri), és a belépési nyilatkozatából valószínűsíthető, hogy magának a MIÉPnek is tagja volt (ezt ő tagadja), de hát ugye ez az ő szennyese, hadd szembesítsük vele! Most jöjjön ő, ha ennyire biztos benne, mutassa meg, hol kampányoltunk az édesapja jelöltségével, ki vele!

A testületi ülés végén átadtam neki a Schiffer András által benyújtott, az állambiztonsági múlt átláthatóságáról szóló törvényjavaslatot dr Kocsis Máté nevére kitöltve, hogy immáron Schiffer András őt és a Fideszt terhelő neve nélkül beadhassa a parlamentnek. Reméljük, meg is teszi!


A javításról (március 26): Kocsis Máté valójában a március 1-i ülésen nem említette Schiffer András felmenőit, csak őt magát. Valójában a következőket mondta: 

Mert én például azért nem szavaztam, mert olyanfajta arcpirító, gusztustalan, arcátlan magatartásnak gondolom, hogy Schiffer András terjesztette be ezt a javaslatot, hogy nem tudom Önnek elmondani. Hadd ne folytassam a gondolatmenetet, szerintem sokan tudják, miről beszélek, tehát legalább találtak volna egy másik embert beterjesztőnek.

Természetesen a múlttal való szembenézésnek én is híve vagyok, csak nem ebben a formában és nem Schiffer András előterjesztésére. Majd ha más ezzel a javaslattal előjön, akkor szívesen fogom támogatni, ő ne.

 

3 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: ülés 2012 kispál kocsis 8ker schiffer lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr914339442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klara5 2012.04.20. 22:25:19

Kell, hogy legyen magyar operációs rendszer, magyar nyelvű kormányablak, amit nem ért meg más, csak magyar ember! Ne lehessen adatot kicsempészni az ország területéről! A lányom, már dolgozik rajta...
Árumegállító jogot kellene kapnunk, hogy boldogulni tudjunk. Azt szeretném elérni, hogy Ferihegyen ( Liszt Ferenc repülőtér) ne szálljon le repülőgép, csak a levegőben kapjon töltést, üzemanyagot, és repüljön tovább... Csak kis repülőgéppel lehessen megközelíteni Magyarországot, és aki Budapestre jön, az Budaörsön landoljon. Vasúton csak egyetlen éjszaka alatt alva lehessen átmenni az országon, úgy, hogy a csomagot külön rész szállítja, és az utas nem látja Magyar tájat. Aki látni akar valamit a vasúton, annak minimum 1 hónapot Magyarországon kelljen töltenie, és ne mehessen rá, a mellékvonalakra. Autópályán pedig 21 nap alatt lehessen csak átmenni az országon személyautóval. Teherautó pedig, amelyik nem tér le az autópályáról ne fogyaszthasson magyar élelmiszert, és legalább két hétvégét, és egy szerdai napot aludnia kelljen az ország területén szállodában. Nem alhat a sofőr kocsiban!

Kicsit nehezen fogalmazok, és még nem tudom kimondani a talán-t... Hiszen a magyar nyelv nem igent és nemet ismer, hanem nemigent, talán-t és igen-igen-igen-t

klara5 2012.04.20. 22:29:09

A magyar ajtó nemigent, talán-t és igen-igen-igen-t ismer. Magyarországon nem ablaka van az operációs rendszernek, hanem ajtaja. Kormányajtó, ahol beengednek

klara5 2012.04.20. 22:30:32

Ajtó, amit bezárnak, kikukucskálnak rajta és becsapnak az orrod előtt, vagy beengednek rajta.
süti beállítások módosítása