HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Pénteken: új ellenállás!

2011.12.20. 16:39 jt

Véget ért egy korszak: Új ellenállás kell!

Az LMP szerint az őszi parlamenti ülésszakkal véget ért egy korszak: már nem lehet demokráciáról beszélni, ezért a párt “új ellenállást” hirdet meg.

Az ellenzéki párt az új ellenállás jegyében demonstrációt szervez december 23-ára a Parlament elé – jelentette be Szél Bernadett, az LMP szóvivője szombaton a fővárosban tartott sajtótájékoztatón. Az LMP szóvivője szerint egy diktatúra körvonalai sejlenek fel. December 23. fordulópont, amikor egy sor botrányos törvény elfogadásával az utolsó szöget is beverik a demokrácia koporsójába – fogalmazott Szél Bernadett.

 

Az ellenzéki párt szóvivője bírálta a választójogi és a felsőoktatási törvényt, az adótörvények módosításának kétharmadossá tételét, a jegybank “függetlenségének megszüntetését”, valamint a házszabály tervezett módosítását, amellyel szerinte kizárják, hogy a parlament érdemben tárgyaljon ügyeket. Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese a sajtótájékoztatón azt mondta: a demokrácia lényege, hogy mindig van alternatíva, és amikor a házszabályt módosítják, az azt mutatja, hogy a Fidesz nem szeretné, ha az alternatíva megfogalmazódna.

Az ellenzéki képviselő szerint nincs már értelme annak a parlamentáris politizálásnak, amelyben az LMP eddig hitt, ezért harcmodort változtatnak. A párt ezért hívja december 23-ára a Parlament elé az állampolgárokat, pártokat és szervezeteket, hogy együtt tiltakozzanak a jogállam és a demokrácia lebontása ellen. Karácsony Gergely kérdésre válaszolva közölte, hogy a parlamenti szavazásokról nem vonul ki az LMP.

A tüntetés kezdete várhatóan 16 óra. A részletek folyamatosan jelennek meg honlapunkon és Facebook oldalunkon.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: parlament 2011 schiffer lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr23478548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása