HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A hajléktalanfóbia, mint exportcikk

2011.10.19. 22:04 jt

Felszámolták a zuglói hajléktalantelepet

Két MÁV-épületben és a Fővárosi Gázművek egykori ingatlanjában nyitnak szállót a tervek szerint december elején. Illegális hajléktalantelepet dózeroltatott le tegnap Zugló vezetése. Papcsák Ferenc polgármester azzal indokolta döntését: városvezetőként a többség érdekeit kell képviselnie. Hogy lesz-e a hajléktalanoknak hely, kérdéses, ugyanis a Belügyminisztérium helyettes államtitkára tegnap elismerte: országosan alacsony a férőhelyek száma. Információink szerint a várhatóan decemberben megnyíló három hajléktalanszálló is csak 600 embert tud majd ellátni.

Magyar Nemzet

Eddig a hír. Zuglóban, "a legbarátibb kerületben" legalább kimondják, amit gondolnak. Itt meg csak az van, hogy a hajléktalanok begyűjtésére és a kizsuppolására csak annyit mondanak, hogy senki sem maradhat az utcán, az ő érdekükben történik mindez.

Én magamban csak annyit bírok ehhez hozzátenni, hogy WTF? Persze magánbeszélgetések során már egy itteni fideszes is ugyanazt mondta, mint Papcsák: nekik a többséget kell képviselniük.

Hogy lehet úgy politizálni, ha nincsenek olyan viták, ahol meg lehet tudni a másik valódi gondolatait? A helyes megfejtők között egy szóbeli csokit sorsolok ki.

4 komment · 1 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2011 8ker lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr873316254

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Karácsony előtt kerül a boltokba Dr Kocsis Máté életvezetési kalauza 2011.10.21. 09:15:25

 A Tíz lépés, hogy szerethető hajléktalan légy című könyv azokat az embereket szólítja meg elsődlegesen, akik valami érthetetlen oknál fogva, ahelyett, hogy fűtött, vezetékes vízzel, árammal, gázzal ellátott, összkomfortos ingatlanokban néznék az ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.10.20. 09:57:17

Bocs, véletlenül rossz linkre kattintottam, kimoderáltam ezt.
08.szabogabor
jt, nagyjából egy Encyclopedia Britannica méretű könyvsorozatot lehetne teleírni a Máté hajléktalan-ügyi megnyilvánulásairól, és magad is részt vettél pár testületi vitában ezzel kapcsolatban. Nem tudod az álláspontunkat ezügyben? Meglepne...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.10.20. 10:02:26

@08.szabogabor: Akkor most mi is a világos mondás? Azért fogdossátok össze a hajléktalanokat, hogy nekik jobb legyen, hogy átmenjenek más kerületbe-erdőbe-föld alá, vagy azért mert a többségnek jobb lesz? Az Encyclopedia Britannicában nem keverednek a dolgok, de a Máté nyilatkozataiban igen.

ui: a késő esti előterjesztés írás és az éjszakai míting után ilyen korán hazaértél?

08.szabogabor 2011.10.20. 10:22:39

Éjszakai míting nem volt, helyette kivételesen korai alvás igen. Látod az előterjesztést, ennyi idő alatt ilyet összehozni nem volt séta... Ébredés utáni posztot látsz;)

Több, egymásra épülő prioritás van. Közben az idő is telt, a feladat is bővült.

1. Józsefvárosban közrendvédelmi okokból akciózunk, sikerrel.

2. Jön a tél, Máté közben országos referens lett. Akit csak megtalálunk, fűtött helyre gyűjtjük, hamár az ellátórendszer erre nem képes. Reméljük, és azon vagyunk, hogy kevesebben fognak megfagyni, mint a korábbi években.

HHRT 1975 2011.12.12. 00:34:19

Sok információt összegyűjtöttünk arra vonatkozóan, hogy jelenleg mit, hol és mennyiért lehet a legolcsóbban megvásárolni. Ezeket az információkat most letölthetővé tesszük, remélve, hogy minél több ember életkörülményein javítani tudunk ezzel.

hotfile.com/dl/137275799/40676f7/olcso_aruk.zip.html

Fontos, hogy a letöltés valóban ingyenes, így ha a bejelentkező képernyő mást mondana neked, akkor kérd egy minimális angoltudással rendelkező és/vagy a letöltő oldalak használatához értő ismerősöd segítségét!
süti beállítások módosítása