HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Bünteti a szegénységet Józsefváros

2011.10.11. 21:18 budapest 678

4 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat hajléktalan társadalomkritika józsefváros 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr603296037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klara5 2011.10.14. 04:46:50

Tavaly az LMP fát ültetett a Hunyadi téren október 23-a tiszteletére. Ez volt az előfutára a Hunyadi tér felújításának. Most a piacot kezdik átépíteni, nem tudni, hogy pláza vagy termelői piac születik-e. Az LMP termelői piacot akar… A VI. kerület vezetői vitatkoznak, mert az iparűzési adó, gyakorlatilag csak plázán szedhető be ( nettó árbevétel után), a termelők helypénzt fizetnek csupán és nincs személyi jövedelemadó bevétel vonzata sem a dolognak. Ráadásul a pláza 27 % ÁFA-val dolgozik, az őstermelő ott csal, ahol nem szégyell, nincs bankkártyás fizetés.

A Hunyad i-n lakik a zsidó hitközség generációs klubja és zsinagógája és vele szemben a Szent Erzsébet templom (Rózsák terei templom) caritása. Két hajléktalanszálló üzemel a közelben. A karitász a télen a „hajléktalanokkal” árultatta a zöldséget és a gyümölcsöt, amit mint klubszolgáltatást a zsidók felszolgáltak a pályázati pénzen tartott gyógytornához. A gyógytorna ingyenes volt, csupán meg kellett venni pénzért a gyógytornász által forgalmazott egészségvédő termékeket. A két csapat összeveszett egymással. Kiderült a számomra, hogy a gyógytornász által árult termékek gyakorlatilag emberkísérlet termékei, nem vettem meg őket.

Szóval miközben a két társaság marja egymást, mert megszűnt a piac, átépítik (nincs zöldség), Éva foglalkoztatóját bezárták az Ötvös utcában, nincs rokkantak által a vám és Pénzügyőrség által elkobzott kínai termékeket feldolgozó üzem (szintén VI: kerület), a hajléktalanokat levetkőztették a Hunyadi téren és megfagytak. Két ember halott. Az egyezkedés és a dili pedig folyik… rendületlenül.

A VII kerületi ideiglenes piac, amit a Garay átépítése során használtunk egy köpésre van a Hunyadi-tól a Rottenbiller utca végén (VII. kerületi területen.) Ráadásul van egy kedves hűtőházunk is, ahol régen a tejipari nagyker üzemelt… Ugye érted, Éva?

08.szabogabor 2011.10.17. 21:32:07

Na mivan srácok, a Schiffer annyira azért nem hajléktalan-párti, hogy hanyattfeküdjön a többi tüntetővel együtt, mikor a performanszban arra kerül sor?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.10.18. 00:17:44

@08.szabogabor: És Papcsák Ferenc annyira rend és fegyelempárti, hogy beleordibál a másik felszólalásába?

08.szabogabor 2011.10.18. 00:27:27

@jt: Ez volna a válasz a Schifferszolidaritásra? Hmmm... lesz jobb, dolgozz még rajta kicsit...
süti beállítások módosítása