HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Hol késik a hajléktalanügyi stratégia?

2011.09.20. 17:33 jt

Az Orbán-kormány több mint egy éve tett ígéretet egy hajléktalanügyi stratégia kidolgozására, de annak bemutatása továbbra is várat magára. Az LMP szerint a rendészeti megközelítés nem oldja meg a hajléktalanok problémáit. Ehelyett szakértők bevonásával kidolgozott szociálpolitikára és közösségi lakásszektor kialakítására van szükség.

 

A Lakhatási albizottság keddi ülésén szakmai és civil szervezetek képviselői is hangsúlyozták, hogy az érdemi intézkedések elmaradása miatt továbbra is fennáll a hajléktalansággal kapcsolatos probléma, a hajléktalanok száma pedig tovább nőtt az elmúlt időszakban.

Az LMP – osztva a szakmai és civil szervezetek véleményét – továbbra is sürgeti a tényleges megoldásokat kínáló szociálpolitika kidolgozását, hosszútávon pedig a közösségi lakásszektor kialakítását, amely nélkül nem lehet tartós eredményeket elérni. A rászorulókat célzó lakáspolitika hiányában nem lehet eredményesen fellépni a hajléktalanság visszaszorításáért.

Az LMP szerint a hajléktalankérdés rendészeti megközelítése csupán szőnyeg alá söpri a problémát. A szélsőséges, drámai élethelyzetet jelentő hajléktalanságra nem a büntetőpolitika a válasz. Az LMP ezért nem ért egyet azokkal, akik ezt az eszközt választják, akik ezt a kiszorító, megbélyegző politikát helyi népszavazással próbálják szentesíteni.

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy a hajléktalanok vegzálása helyett mihamarabb álljon elő egy átfogó, hosszú távon is megoldást nyújtó hajléktalanügyi stratégiával.

Budapest, 2011. szeptember 20.

Vágó Gábor

országgyűlési képviselő,

a Lakhatási albizottság elnöke

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: hajléktalan társadalomkritika 2011 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr783241385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása