HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az LMP tévéközvetítéssel vetne véget a terézvárosi mutyiknak

2011.06.30. 16:30 palkotamas

A Lehet Más a Politika úgy módosítaná a terézvárosi képviselőtestület szervezeti és működési szabályzatát, hogy a jövőben az üléseket közvetíteni lehessen. Ha a Fidesz-KDNP valóban véget akar vetni a mutyizásoknak, akkor a mai ülésen támogatja a javaslatot.

 

Az LMP több hónapos egyeztetés után a mai napon előterjesztést nyújtott be a VI. kerületi képviselőtestület nyilvánosságáról. A párt úgy módosítaná a helyi szervezeti és működési szabályzatot (szmsz), hogy a jövőben a testületi üléseket közvetíteni lehessen. Első lépésként egy kamerás rendszer segítségével az állampolgárok számára megtekinthetővé válnak a testületi ülésről készült videofelvételek. Később a tervek szerint az önkormányzat élőben közvetítené a helyi döntéshozást.

 

Most az ülésen bárki részt vehet, de a terem szűkös befogadóképessége miatt ez csak kevesek számára elérhető. Jelenleg a VI. kerületi lakosok csak a Terézváros újságban és a Terézvárosi TV-ben kapnak utólag rövid tájékoztatást a testületi ülésről, címszavakban. Az LMP szerint minden polgár joga, hogy az őt érintő döntésekről minél szélesebb körű tájékoztatást kapjon, ezért javaslatot teszünk a társadalmi részvétel biztosítása és az önkormányzati működés átláthatóságának megvalósítása érdekében.

 

Az LMP szerint, ha valahol, akkor Terézvárosban van igazán szükség arra, hogy a testületi ülések minél átláthatóbbak legyenek. A VI. kerület ülésein hozták meg az Andrássy úti palotákkal, a Balettintézettel, vagy legutóbb a Tűzraktérrel kapcsolatos megkérdőjelezhető döntéseket. Abban a testületben, ahol ennyi kétes - jelenleg is per alatt álló ingatlanokkal kapcsolatos - határozat született, mindenképpen szükségesnek érezzük a civil kontroll megerősítését.

 

A Lehet Más a Politika abban bízik, hogy a terézvárosi Fidesz-KDNP többség tartja magát egyik legfontosabb választási ígéretéhez, és támogatja a kerületi mutyizás felszámolását célzó javaslatot.

 

 

Budapest, 2011. június 30.

 

 

 

 

                                       Cake Olivio

         VI. kerületi LMP-s önkormányzati képviselő

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr913027702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása