HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Interpelláció Rónaszékiné Keresztes Monikához

2011.05.10. 22:23 palkotamas

 

Moldován László képviselő úr interpellációja „A Fidesz frakciója etikai bizottságának határozata” tárgyban Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszonyhoz.

 

Vattamány Zsolt

Következik Moldován László interpellációja Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszonyhoz a FIDESZ frakciója Etikai Bizottságának határozata tárgyában. A következő interpelláló Dr. Kispál Tibor lesz, szintén Rónaszékiné Keresztes Monikához. Megadja Moldován László képviselő úrnak a szót.

 

Moldován László

Köszöni a szót. Egy rövid hírt szeretne felolvasni az Index.hu-ról: „Kettőszázötvenezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezte a Fidesz parlamenti frakciójának etikai bizottsága a képviselőcsoport egyik tagját, Rónaszékiné Keresztes Monikát, Erzsébetváros fideszes alpolgármesterét költségtérítési ügye miatt.” Hogy a tévénézők is tudják, miről van szó:

 

Rónaszékiné Keresztes Monika nem csak a választókerületi pótlékát az Országgyűlésben, hanem az itteni költségtérítését is felvette, tehát dupla költségtérítést vett fel, pedig ez nem volt jogosult. Tulajdonképpen még egy idézetet szeretne elmondani melyet Rónaszékiné Keresztes Monika mondott egy 2010. évi őszi interjúban: „Becsapva érzik magukat, hiszen az Ő életminőségük drasztikus romlása volt a fedezete egy szűk elit dáridójának.” Mikor ezt elolvasta, és elolvasta ezt a hírt, akkor – ne haragudjon – de arra gondolt, hogy ugyanez megtörténik most, amivel a szocialistákat vádolta, illetve egyes szocialistáknak címezte, és akkor igaza is volt. Kéri a reakcióját!

 

Vattamány Zsolt

Megadja a szót Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszonynak a válaszadásra.

 

 

Rónaszékiné Keresztes Monika

Köszöni a szót. Országgyűlési képviselőként is sajnálattal veszi tudomásul, hogy a Képviselő Úr pártjának az LMP-nek parlamenti frakciója az MSZP-vel együtt, saját döntésük alapján távol marad a magyar történelem egyik legemelkedettebb időszakában az új alaptörvény a Húsvéti Alkotmány előkészítésétől. Így érthető, hogy a Polgármester Úr által, a mai napra összehívott rendes ülés interpellációs lehetőségével élve nem az érdemi, komoly politikai tartalmak érdeklik a Képviselő Urat, hanem megmarad az igénytelen bulvár lapok és internetes portálok szintjén. A jogszabályokat bizony hiányosan ismeri, hiszen azok tudatában, nyilván tájékozódott volna az alpolgármesteri tiszteletdíj októberi összegének megállapítása előtt is. De ha már úgy döntött, hogy április 11-én a Költészet Napján benyújtott interpellációjával – akkor a legkevesebb amit elvárna, hogy nem a szövegkörnyezetből kiemelt csonka szakaszt idézze csupán, hanem a tartalmat egészében megismerő, teljes cikket melynek ismertetését most megteszi Képviselő úr helyett. Idézi: „Jogtalan pénzfelvétel a képviselő figyelmetlensége miatt történhetett meg. Azonban amikor ezt észrevette, hónapokkal az ügy sajtóbeli kirobbanása előtt azonnal és önként intézkedett az összeg visszafizetéséről, mondta a FIDESZ sajtófőnöke Krakkó Ákos. Mindettől függetlenül az Etikai Bizottság figyelmeztette, és megbüntette 250.000.- Ft pénzbüntetésre. A pénzt, ahogy korábban most is a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet részére utalja át a kormánypárti képviselő csoport.” Így teljes a Képviselő Úr által említett cikk rá vonatkozó részére, és bár tudja, hogy senkit egy fillérrel sem károsított meg, egész életében inkább adott mint kapott, de közszereplőként a legkisebb figyelmetlenség miatt is emelt fővel vállalnia kellett a következményeket. Kéri válasza elfogadását.

 

Vattamány Zsolt

Köszöni Alpolgármester Asszony válaszát. Kérdezi Moldován László képviselő urat, hogy elfogadja-e a választ?

 

Moldován László

Nem tudja igazán eldönteni, de komolyra fordítva a szót: nem tudja, mit keres itt az Alkotmány, az LMP frakciója. Ő idézett egy a FIDESZ Parlamenti Frakciójának Etikai Bizottságának állásfoglalását illetve határozatát. Tehát megint egészen másról kezdett el beszélni, és Neki pont az a baja Alpolgármester Asszonnyal, - higgye el hogy nem személyes baja van – hogy miközben hihetetlen fellengzősen, pátoszosan beszél mindenről, szolgálatnak nevezi a tevékenységét, nem is tudja: elkötelezettségnek, közben meg ilyen dolgokat olvasnak róla! Ez nem egy bulvár hír, ez a FIDESZ Frakciójának Etikai Bizottságának a döntése. Tehát nem tudja, nem tudja elfogadni!

Egyébként ezért állította párba az Alpolgármester Asszony interjújának részletét, hogy azt gondolja – ezen elég sokáig fognak vitatkozni – azt gondolja, hogy országgyűlési képviselőként nem tudja ellátni teljes körűen a feladatát, ennek ellenére alpolgármesterként teljes fizetést vesz fel, és ennek ellenére emelkedett szavakkal pátoszosan beszél mindenről. Ez neki elfogadhatatlan. Köszöni, nem fogadja el a választ.

 

Vattamány Zsolt

Tájékoztatja a Képviselő-testületet, hogy Moldován László képviselő úr nem fogadta el Alpolgármester Asszony válaszát, így arról szavazni kell. Kéri a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy szavazzon, hogy elfogadja-e az alpolgármesteri választ!

 

Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, jelen van 17 fő. A Képviselő-testület 10 igen 4 nem 0 tartózkodással – 3 fő nem szavazott – a következő határozatot hozta:

 

414/2011. (IV.15.) számú határozat:

Interpellációs válasz elfogadásáról -

 (10 igen, 4 nem, 0 tartózkodás, 3 nem szavazott)

 

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Képviselő-testülete elfogadjaRónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszony válaszát, melyet a Moldován László képviselő úr által benyújtott „A Fidesz frakciója etikai bizottságának határozata” tárgyú interpellációra adott.

 

Felelős:       Vattamány Zsolt polgármester

Határidő:    azonnal

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr312914191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása