HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Álláshalmozás

2011.03.31. 13:52 palkotamas

A korábbi cikket újra közöljük. Az elhangzott szöveggel együtt.

2010. december 17-i ülésen elhangzott interpelláció.

Moldován László képviselő úr nyújtott be interpellációt „pozíció halmozás" tárgyban Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszonyhoz.

Vattamány Zsolt
Megadja a szót Moldován László képviselő úrnak.

Moldován László
„Köszönöm. Tisztelt Alpolgármester Asszony! Álláspontom szerint az országgyűlési képviselőség, illetve a kerületi alpolgármesterség is fő állás, mely pozíciók betöltése külön-külön is teljes embert kíván. Ennek megfelelő a díjazásuk is. Az Ön megítélése szerint teljes mértékben el tudja látni mindkét, egész embert kívánó feladatot? Országgyűlési képviselőségéből fakadó leterheltsége nem megy az önkormányzatban betöltött alpolgármesteri tisztség minden szempontból megfelelő ellátásának rovására? Ezt még kiegészíteném azzal, hogy az LMP-ben alapelv, hogy elutasítjuk az álláshalmozást és tényleg fizikailag lehetetlennek tartom megismerve az LMP-s országgyűlési képviselők leterheltségét, hogy mind a kettő főállást el lehessen látni. Tényleg nem akarok ilyen rosszmájú jelzőket használni, hogy a FIDESZ-esek más emberek valószínűleg, de tényleg nem értem, hogy ezt hogy lehet megcsinálni. Köszönöm."

Vattamány Zsolt
Megadja a szót válaszadásra Rónaszékiné Keresztes Monika alpolgármester asszony részére.

Rónaszékiné Keresztes Monika
„Kedves képviselő társaim! Tisztelt Moldován László képviselő társam. Ami az elmúlt 8 évben történt Magyarországon kormányzati szinten, illetve Erzsébetvárosban különösen a szociálisan rászorult emberek és családok lakhatási körülményeit illetően, a jellemző szó rá aktív eutanázia. Mélyrepülésben van az ország gazdasági gerincét is adó középosztály.
Emberek tömegei kerültek méltatlan egzisztenciális és morális mélypontra. A szocialista liberális kormány a szocialista jelzőt csak mint demagóg jolly jokert rángatta elő a hibái időszakos takargatására. Balliberális szövetségese szabadságra és öngondoskodásra hivatkozva hagyta csúful magára a rábízott embereket és családokat. Ennek a katasztrófával is felérő helyzetnek teljes megújulására, teljesen új politikai filozófiára van most szükség. A realitásokat nézve öt főállás is kevés lenne ennek rendbetételére. De én ennek ellenére a rendelkezésemre álló lehetőségekkel élve mégis vállalom a rám bízott feladatot, mert többségi bizalmat kaptam, mert ez számomra nem csak alapellátási kötelezettség, hanem elkötelezettség. Összehangolt képviselői munkával szeretném ellátni egyre hatékonyabban feladataimat, ebben egyébként komolyan számítok ellenzéki képviselőtársaim építő hozzászólásaira is. Ami pedig a finanszírozást illeti, a fizetésem, annak ellenére, hogy ez nálunk 10 tagú család között oszlik meg, a rám eső részét nem utazásra és szórakozásra, hanem például alpolgármesteri fizetésemből a munka mellett 50 ezer forintot adok 30 család karácsonyának szebbé tételére. Ha képviselőtársaim fizetésük arányos részét szintén a nehéz helyzetben lévők számára szívesen ajánlják, akkor örömmel tölt el, hogy adni tudunk. Köszönöm szépen a szót."

Vattamány Zsolt
Kérdezi az interpellálót, hogy elfogadja-e a választ?

Moldován László
„Köszönöm. Hát most hallottunk egy ilyen politikai nyilatkozatot, ami megint azzal foglalkozott, hogy mi volt az előző 8 évben. Azért jó, hogy ezt hallottunk, mert elfelejtettem, többször szóba akartam hozni Polgármester úrnak is, hogy annyira visszás bennem, hogy ha valamit elutasítok és nem értek -- és ezt a szocialisták is megteszik --, akkor a szocialistákat ledorongolják azzal, hogy az előző 8 évben mi történt és ezzel kibújnak a válaszadási kötelezettség alól, hogy nekem válaszoljanak. Azt gondolom, hogy nekem egyáltalán nem válaszolt a kérdésem. Én fizikailag tartom lehetetlennek és nem szeretnék az Ön sem a magánéletében turkálni, sem a zsebében, de nem tudom elfogadni a választ. Viszont arra kérem, és a jövőben mindenkit, tehát Polgármester urat, Alpolgármester asszonyt is, hogy nekem ne a szocialisták elmúlt 8 évével jöjjenek, mert ahhoz semmi közöm nincsen, azt gondolom, mindenki számára nyilvánvaló. Köszönöm."

Vattamány Zsolt
Mivel az interpelláló a választ nem fogadta el, ezért szavazásra teszi fel a „pozíció halmozás" tárgyú interpellációra adott választ.

Megállapítja, hogy az ülés határozatképes, jelen van 15 fő.
A szavazás eredménye 10 igen 4 nem 0 tartózkodás, 1 nem szavazott.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr232788072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása