HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Évvégi hajrá Józsefvárosban - képviselőtestületi beszámoló - megbízási szerződések, iskolaeladás

2010.12.26. 11:59 jt

Néha nehéz a képviselő dolga. Például akkor, amikor a december 15-i ülésre több, mint ezer oldal előterjesztést kell feldolgozni, mindezt úgy, hogy pénteken postázzák, szombaton munkanap, vasárnap tüntetni kell a magánnyugdíjpénztárakért, és hétfőn még beküldenek pár száz oldalt pótkézbesítéssel.

Persze nem azért kerültünk (kerültem) oda, hogy panaszkodjak, hanem azért, hogy dolgozzunk (dolgozzak)! Csak hát ennyi előterjesztés feldolgozása nem megy a szokásos alapossággal és gyorsasággal. És sajnos ezekben az előterjesztésekben vastagon benne volt egy csomó, a közeli jövőnket meghatározó döntés. Például ebben. És kapaszkodjon meg a kedves olvasó, a pénz céljáról a képviselő is pontosan annyit tud, mint a közvélemény: ami itt le van írva. Éljen az önkormányzati gazdálkodás átláthatósága!

Volt még egy iskolaépület eladásának szentesítése félmilliárdos összegben. Az ajánlatban 4 éves részletfizetés szerepel (a lehetséges leghosszabb), azonban nem 25-25%-os arányban, hanem 15-15-15-55%-osban. Erre én már komolytalannak neveztem a vevőt, azonban kérdésemre súlyosabb dolgok is kiderültek: az ingatlanok az idei 15%-os fizetés ellenére azonnal átmennek a vevő tulajdonába (jó eséllyel már át is mentek), nem pedig tulajdonjog fenntartással adjuk el. Ezt még a polgármester is rosszul tudta tisztázó kérdésem előtt, ez azonban nem akadályozta meg őt abban, hogy igent nyomjon. Vajon az ő jogászi praxisában ez rendjén volna?

Folyt.köv.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 8ker jakabfy

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr1002539707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása