HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A nemzeti együttműködést tessék Esztergomban elkezdeni!

2010.11.23. 11:48 jt

Esztergomban a 2/3-os Fidesz-KDNP többség a választások óta nem hajlandó együttműködni a csaknem 2/3-dal megválasztott több párt által támogatott, de független polgármesterrel, Tétényi Évával. A Fidesz-KDNP nem volt hajlandó alpolgármestert adni, egy ideig más jelöltet megválasztani sem, de mivel ezt fenntartani törvénysértő állapot lett volna, jelenleg Batyikné Csőke Ágnes személyében LMP-s alpolgármestere van a városnak. Bővebb információ itt és itt.

Az LMP Esztergomban, Esztergommal

 

Az LMP vezető testületei hétvégén kétnapos tanácskozást tartottak Esztergomban a következő időszakban követendő politikai irányvonalról. Vasárnap délután a zöld párt politikusai Tétényi Évával, a város független polgármesterével és Batyikné Csőke Ágnessel, Esztergom LMP-s alpolgármesterével egyeztettek az együttműködés lehetőségeiről.

 

A Lehet Más a Politika hagyományaihoz híven Esztergom-Búbánatvölgy egyik panziójában tartotta egy újabb fontos megbeszélését - korábban többek közt itt fogadták el a kezdeményezés Alapító Nyilatkozatát, és itt alakult meg a párt országgyűlési frakciója is. A hétvégi tanácskozáson az LMP 2014-ig követendő stratégiájáról egyeztetett a frakció, az Országos Választmány és az Országos Politikai Tanács elnöksége.

 

Vasárnap délután az ökopárt politikusai megbeszélést folytattak Esztergom vezetőivel, az LMP által is támogatott független jelöltként győztes Tétényi Évával és alpolgármesterével, az LMP-s Batyikné Csőke Ágnessel. A városvezetők elmondták, hogy a korábbi polgármester, Meggyes Tamás és az őt támogató fideszes közgyűlési többség minden eszközzel akadályozza Esztergom normális működését.

 

Az együttműködés lehetőségeit áttekintve az LMP segítséget ígért szakpolitikai kérdésekben, az előző polgármester idején történt botrányos esetek felderítésében, valamint abban, hogy továbbra is országos politikai és médiafigyelem kövesse Esztergom sorsának alakulását. A Lehet Más a Politika úgy látja, hogy Esztergom példát mutathat az egész országnak azzal, ahogy egyértelműen elutasítja a Fidesz antidemokratikus vezetési módszereit.

 

Budapest, 2010. november 22.

Szólj hozzá! · 2 trackback
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika önkormányzat 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr52467596

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szavazás kézzel-lábbal 2010.12.01. 00:00:11

A Fidesz nem ment el az esztergomi ülésre - olvasom a hírek között. A távolmaradás a szavazás egy formája. Jelen esetben a 15 képviselő közül mindössze 5 jelent meg, így a közgyűlés határozatképtelen maradt, nem választották meg egy bizottság tagjait, ...

Trackback: Hezitátorok 2010.11.24. 06:23:09

Az új undokok mintha új stílust hoztak volna. Még mindig mindent a népért, és már a nép által is: nemzeti konzultáció, kétharmados fölhatalmazás, az emberek elnökének kinevezése, a nép jussának visszavétele a közszolgáktól. Mindent a nép álta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása