HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Elfüstölt milliók a 7kerben - elszállt a Százház utcai sportcsarnok?

2010.09.30. 00:15 budapest 678

Erzsébetváros MSZP és SZDSZ városvezetése lebontotta a mindössze húsz éve épült Százház utcai sportcsarnokot, aminek felújítására ráadásul az elbontása előtti évben kapott 75 millió forintot európai uniós pályázaton. A kerület diákjainak sportolását most százmilliós bérleti díjból más kerületekben oldják meg.

shambhala: 13Százházutca


A Százház utcai sportcsarnok lebontásán sokan csodálkoztak, hiszen húsz éve épült az előző, nem volt elavult. 75 millió forintból a csarnokba liftet szereltek, kicserélték az összes ajtót, majd az idén – a felújítást követően – lebontották az épületet. Az építkezés teljes elszabása a környező házban lakók, a kerület igényeinek semmibevétele vezetett ehhez a helyzethez. Ennek következményeként a kerület diákjai évek óta más kerületbe járnak sportolni, és ennek költségei is a kerületi büdzsét terhelik. Itt sportolt ugyanis a kerület valamennyi iskolájának diákja, és az intézményben kihelyezett testnevelésórákat is tartottak. Információink szerint a Erzsébetváros éves szinten százmilliós bérleti díjat fizet, mivel a Százház utcai épület elbontása óta albérletbe kényszerültek a kerületi iskolák.


A beruházásnál sokkal fontosabb lenne a sportolási tevékenység erősítése a gigantomán irodafejlesztés helyett. A tervezett épületegyüttes funkcióinál fő szempont a sportolási és csoportos együttlét kell legyen. A folyamatosan növekedő belvárosi lélekszámmal és az átmenő forgalommal és rengeteg diákkal önmagában is gazdaságos lehetne a sportcsarnok, és egyben a közösséget is szolgálná! 


 A beruházás során egyáltalán nem vették figyelembe a kerület lakóinak véleményét, egyetlen előzetes fórumot sem tartottak az építtetők. A beruházók pontatlan terveket adtak be, így a szomszédos épületben statikai sérülések keletkezhetnek az építés során. Ez ellen indítottak pert az ott élők. A beruházó a szomszéd ház lakóira hárítják felelősséget (ellenper keretében) amiben mindenkire közel 100 millió Ft-ot próbál hárítani. Az LMP fontosnak tartja a beruházás tervének átdolgozását a közösségi demokrácia eszközeivel.

 

 

LMP Budapest 6-7-8

További információ: 

Kozák Tibor  

VII. kerület 12 evk. körzet képviselőjelöltje

30/266-9364

  
 

 

Füstbe szállt sportcsarnok - Fotók a mai demonstrációról

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: erzsébetváros önkormányzati választás lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr872333629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása