HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Zöld programok a SZIGETEN

2010.08.10. 19:23 LMP 678

 Zöld Udvar - Mert a Természet fontosabb, mint gondolnánk!

 

A Sziget programjából: 

Miért érdemes ellátogatnod a Zöld Udvarba?
Tájékozódhatsz állat- és környezetvédelmi kérdésekről, génmódosításról és egészséges élelmiszerekről, megtudhatod, hogy mit jelent a méltányos kereskedelem és megkóstolhatod az így kapható teákat és kávét. Bekapcsolódhatsz a nemzetközi önkéntesek világába, elmélkedhetsz a globalizációról, humanizmusról és az erőszakmentességről, valamint azokról a problémákról, amiket mi magunk okozunk a saját környezetünknek. Feltöltheted a mobilod környezetbarát módon, napelemmel, teljesen ingyen, főzhetsz naptűzhelyen, játszhatsz klímás fával, varrhatsz footbag-et, számíthatsz öko-lábnyomot, kitölthetsz zöld totókat, nézhetsz filmeket...

Egyszóval: minden és bármi, ami zöld!

Résztvevő szervezeteink: BOCS.HU Alapítvány, Fair Trade, Greenpeace Magyarország Egyesület, Ifjú Humanisták, Levegő Munkacsoport, Orpheus Állatvédő Egyesület, Útilapu Hálózat - SCI Hungary, Védegylet

Kiemelt programjaink - előadások, beszélgetések:
Fair Trade teázó-kávézó a fesztivál egész ideje alatt, éjjel-nappal!
08.11. szerda, 13-15 óra között: SINTÉR.hu - kóbor állat helyzetkép EU-n innen, EU-n túl. Miért van ennyi kóbor kutya - cica? Van megoldás? (Orpheus)
08.12. csütörtök, 13-15 óra között: Fair Trade - a méltányos kereskedelemről, és annak egyre nagyobb fontosságáról (Fair Trade Mozgalom, Védegylet)
08.13. péntek, 12 órától: Tíz könnyű és egyszerű módszer életünk elrontására - avagy hogyan növelheted egy pillanat alatt ötszörösére az öko-lábnyomodat? (BOCS.HU)
08.13. péntek, 13-15 óra között: STOP SZMOG és Koromkampány az éghajlatért - a levegőbe kerülő korom nem csak az egészségünket károsítja, de az Északi-sarki olvadásáért is felelős (Levegő Munkacsoport, Greenpeace)
08.13. péntek, 15 órától: Pódiumbeszélgetés a környezetvédelmi államtitkárral (BOCS.HU)
08.14. szombat, 14-15 óra között: Peace Messenger Workshop - játsszunk együtt békét! Mit csinál egy peace messenger, és mit csinálok én? (Útilapu Hálózat - SCI Hungary)
08.14. szombat, 15-16 óra között: Peace in practice - Discussion in English on what peace means in our daily lives, how we can contribute to a peaceful society. Do you think that peace is an untouchable, messy term? Lets talk about it, and find out whether it really is or not! (Útilapu Hálózat - SCI Hungary)
08.15. vasárnap, 13-14 óra között: Lepényhal génje a paradicsomban, skorpió génje a kukoricában? Te tudod mit eszel? Beszélgetés és kisfilmek a génmódosított növényekről, egészséges élelmiszerekről és a friss élelmiszerbotrányokról. (Greenpeace)
08.15. vasárnap, 14 órától: A jövő generáció interaktív fellázítása - a családtervezés a legzöldebb tett, és az óvszer a legolcsóbb klímavédelem! (BOCS.HU)

forrás: Sziget honlap

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: civil fenntartható

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr122212988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása