HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az LMP komolyan gondolja ...

2010.07.30. 19:18 fh

 Valós társadalmi részvételt az új alkotmány előkészítésében!

 
 
Az LMP kezdeményezésének köszönhetően minden frakció megjelölhet öt társadalmi szervezetet, amelytől véleményt kér az új alkotmány koncepciójáról az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnöke. Az ellenzéki frakció a Levegő Munkacsoportot, az MTVSZ-t, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalmat, a TASZ-t és a Védegyletet jelöli.
 
Az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság első ülésén kézhez kapott munkarend meghatározta, hogy a bizottság elnöke milyen szervezeteket kér fel véleményezésre, ám a civil szféra ebben meglepő módon nem kapott helyet. Ugyanakkor az LMP szerint nem lehet megalkotni a Magyar Köztársaság új alaptörvényét a társadalmi szervezetek részvétele nélkül.
 
Az LMP alapvető céljai között az is kezdettől szerepel, hogy együttműködjön a közügyekért felelősséget érző állampolgárok csoportjaival és szervezeteivel, ezért javasoltam, hogy minden frakció megnevezhessen öt olyan társadalmi szervezetet, amely véleményét fontosnak tartaná meghallgatni az új alkotmány előkészítése során.
 
A Lehet Más a Politika a Levegő Munkacsoport, a Magyar Természetvédők Szövetsége, a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), valamint a Védegylet szervezeteket kéri fel, hogy segítsék elképzeléseikkel az új alkotmányt előkészítő bizottság munkáját.
 
Az ökopárt a társadalmi részvétel minél teljesebb körű érvényesülését kívánja elősegíteni, ezért az öt hivatalosan jelölhető szervezeten kívül az előkészítésben számos egyéb civil szervezettel is szorosan együtt kíván dolgozni.
 
 
Budapest, 2010. július 30.
 
                                                                                                                                        Szilágyi Péter,
     az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja
 

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: civil 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr642187737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása