HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Jött az árvíz ... segítsünk az árvízkárosultaknak!

2010.06.28. 22:22 LMP 678

felhőjáték : árvíz2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A most tavasszal-kora nyáron levonuló árvíz az utóbbi évek egyik legsúlyosabb csapását mérte Észak-Magyarországra, azokra a településekre, ahol a szegénység, munkanélküliség, etnikai konfliktusok egyébként is megkeserítették az ott élők mindennapjait.

Minden ember, párt kötelessége segítséget nyújtani. Sokunk kereste a maga környezetében a választ, hogyan és miképpen lehetne könnyebbé tenni a szerencsétlenül járt települések és lakóik életét.

Mi a következőkre gondoltunk:

Gyűjtés: Mindenkinek akad otthon régi ruhája, játéka, könyve, takarója, egyebe, amit már nem használ és szívesen lemond róla. Szárazélelmiszerek, konzervek, tisztítószerek szintén nagy segítséget jelenthetnek. Egész háztartások mentek tönkre, minden tárgy jól jöhet, de kérek mindenkit, tartsuk szem előtt, hogy nem a lomtalanítás időpontját hozták előre: olyan dolgokat adjunk, amelyek használhatóak.

Sokan szeretnének anyagi formában hozzájárulni a közösségek újraépítéséhez: az ő számukra egy virtuális persely elhelyezését tervezzük a lehetmas.hu-n. A pénzből építőanyagot veszünk és mi magunk visszük le a bajba jutott településekre, hogy saját kezünkkel is segítsünk az újraépítésben. A BAZ megyei LMP-sek már felvették a kapcsolatot a BAZ megyei Waldorf iskolával, amit teljesen tönkre tett az árvíz, de mivel alapítványi formában működik, nem fog állami támogatást kapni. Elsősorban ezt az épületet szeretnénk ismét használhatóvá tenni.

Várunk minden segítő szándékot:  felajánlásokat, embereket, akik segítenek a szervezésben és az építésben. A legkisebbnek is örülünk és előre is köszönjük!

Barta Szilvia
szilvia.barta@gmail.com
06/70/318-1640
 

(fotó: Stiller Ákos, hvg)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2010 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr702117202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása