HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Nonprofit parkolási társaságokkal javítana a városi közlekedés helyzetén az LMP

2010.05.21. 10:27 LMP 678

felhőjáték : 3centrump

Kép: LMP tiltakozó demo az önkormányzatok által kötött közérdeket sértő parkolási szerződések ellen (8ker időközi polgármesterválasztás, 2009. nov)

Jávor Benedek azt mondta, azért nyújtanak be módosító indítványokat, mert a parkolási törvény jelenleg tervezett módosítása csak egy jogtechnikai probléma kezelését célozza, nem foglalkozik az ügy tágabb kontextusaival.

A politikus szerint a fizetős parkolás célja elsősorban nem az önkormányzatok bevételeinek gyarapítása, hanem a közúti közlekedés arányának visszaszorítása a városokban, ezáltal a környezet állapotának javítása.

Fontosnak nevezte a parkolási tevékenységet végző cégek nyilvánosságának megteremtését is. Ezért olyan módosító indítványt nyújtanak be, amelynek értelmében ha az önkormányzat szerződik egy társasággal a parkolási feladatok megoldására, akkor a szerződést az önkormányzat honlapján nyilvánosságra kell hozni. A párt elképzelése szerint ugyanígy nyilvánosságra kell hozni az elkülönülten nyilvántartott parkolási bevételeket is, hogy mindenki láthassa, mennyi folyt be ebből az önkormányzatok kasszájába.

Az LMP úgy látja, hogy az Országgyűlés előtt lévő javaslat indokolatlanul széles körben engedélyezi a szerződő cégek számára bizonyos adatok, például a járművek műszaki állapotának nyilvántartását. Jávor Benedek azt mondta, véleményük szerint ezt semmi sem indokolja, mert a parkolási társaságok enélkül is el tudják látni a feladatukat.

Az LMP nem tartja rossz iránynak azt a felvetést, hogy az önkormányzatok csak saját tulajdonú társaságokkal szerződhetnek, ugyanakkor azt javasolják, hogy csak kizárólag nonprofit társaságok láthassanak el parkolási tevékenységet. Egyúttal az autósok jogainak védelme érdekében változtatnának a szabálysértők értesítésének módján is.

forrás: LMP honlap

(fotó: fh)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: fenntartható várospolitika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr252020099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása