HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Ha a főváros gödröket csinál...

2010.04.20. 10:47 jt

Sajtótájékoztató meghívó


2010 április 21.  11 óra
Helyszín: Thököly út Nagy Lajos király útja sarok.

Ha a főváros gödröket csinál, az LMP növényeket ültet bele!

Az LMP zuglói és más kerületi szervezetei közösen kisebb, de igen látványos performansszal hívják fel a kerület legforgalmasabb útjainak állapotára a figyelmet.


A Thököly út és a Nagy Lajos Király útja Zugló két ütőerének találkozása. Az állapota siralmas. A Thököly út felújításakor a kereszteződésének felújítása elmaradt, a hatalmas kátyúk veszélyezteti a biztonságos közlekedést, a tátongó lyukak autók tízezreit és a BKV buszait teszik tönkre. A párszáz négyzetméter leaszfaltozásának elmaradása rámutat Budapest gazdátlanságára,  milyen abszurdumokhoz vezet a Fővárosi és kerületi hatáskörök rossz megosztása. Az LMP tagjai virág és évelőnövény palántákat ültetnek a hatalmas kátyúkba.

A Thököly út az elmúlt évtizedben a fővárosi utak szégyene volt, a mostani felújítást látva az egyik szemünk sír, a másik nevet. Az út csak ideiglenes burkolatot kapott, a felfestett kerékpárút pont a kerékpárosokra legveszélyesebb kereszteződésekben tűnik el, ráadásul sehonnan sehová vezet. Az úttestbe abszurd módon visszabetonozták az immár több mint két évtizede nem használt,és közlekedésre alkalmatlan, több helyen hiányzó villamossíneket.

A növényültetés szimbolikus - főváros zöld területei csökkenőben vannak. A fővárosiak statisztikák szerint egy évvel rövidebb élnek, mint vidéki honfitársaik, a levegőben szálló por a PM10 , és más a közlekedés által kibocsájtott szennyezőanyagoksúlyosan károsítja egészségüket. Az LMP a performansszal fel szeretné hívni a figyelmet a főváros közlekedési problémáinak megoldatlanságára, a forgalomcsökkentés szükségességére.

Schiffer András
Az LMP listavezetője

Várnai László,
Zugló 21. választókerületének képviselőjelöltje

Hámori Zsolt,
Zugló 22. választókerületének képviselőjelöltje

Kaszics Bálint
Bp 8. választókerületének (6. kerület) képviselőjelöltje

Csiba Kata
Bp 9. választókerületének (7. kerület) képviselőjelöltje

Moldován László
Bp. 10. választókerületének (7.-8. kerület) képviselőjelöltje

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: közlekedés 8ker 7ker lmp csiba moldovan 6ker kaszics

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr181936606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása