HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP tiltakozó demonstráció a kilakoltatási moratórium feloldása ellen

2010.02.28. 23:49 budapest 678

Gyertek el: hétfő, Deák tér, 14.00.

 
2010. március 1., hetfo 14 ora, Deak ter (az evangelikus templom elott)

Az LMP demonstrációja a kilakoltatási moratórium utolsó utáni napján. Gyertek el!

 
Részletek a kapcsolódó közleményből:

"A jelenlegi gyakorlat azonban nem csak a kilakoltatott, vagy az ettől rettegő emberek, hanem az egész társadalom számára káros: a kilakoltatott emberek hajléktalanként (illetve a gondozásba vett gyermekek intézményben) való ellátása sokkal többe kerül az államnak, mint amennyibe lakhatásuk fenntartása került volna.

Ezért kezdeményezzük az elhelyezés nélküli kilakoltatások tilalmát: egy háztartást csak akkor lehessen korábbi lakóhelye elhagyására kényszeríteni, ha rendelkezésére áll, vagy az állam biztosít számára valamilyen minimálisan elfogadható lakhatási alternatívát, és garantálja a családok együttmaradását.

Magyarországon lakhatási krízis van, ami a közösségi lakásszektor szinte teljes hiányának és a lakástámogatások igazságtalan és ésszerűtlen elosztásának a következménye. A helyzetet a jelenlegi válság tovább rontotta. A magyar államnak nagyobb felelősséget kell vállalnia állampolgárai lakhatásával kapcsolatban: a hajléktalanná válás megelőzése pedig kiemelt jelentőségű közfeladat. A lakásvesztés és kilakoltatások túlnyomó többsége megelőzhető lenne ha az érintett háztartások megfelelő jogi és szociális támogatásban részesülnének.

A lakáspolitikában ezért szociáldemokrata fordulatra van szükség: a lakástámogatásokat nagyobb mértékben kell célozni az arra valóban rászoruló csoportokra és kritikus területekre. A két legfontosabb feladat egy kiterjedt szociális lakásszektor kialakítása, valamint a lakásfenntartási támogatás kiterjesztése és radikális emelése, hogy az érdemben képes legyen enyhíteni a lakhatással összefüggő terheket."

Üdvözlettel:
Misetics Bálint
 

(fotó: fh)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: választás hajléktalan társadalomkritika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr641798641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása