HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Politika emberközelből

2010.02.21. 23:41 budapest 678

Interjú Schiffer Andrással, az LMP szóvivőjével a Magyar Pártok - Politikai Blog oldalon 

Részlet:

"A jelenlegi Magyar politikában meghatározó pártok mind a rendszerváltáskor indultak ... A Lehet Más a Politika (LMP) egy teljesen új párt a politikai térképen. Miért és hogyan alakult meg a párt?

A tényleges párttá alakulás 2009 februárjában történt. Társadalmi kezdeményezésként az LMP-t az azt megelőző évben 2008 októberében jelentettük be. Magát a folyamatot, ami az LMP megalakulásához vezetett 2007. szeptember végén indítottuk útjára. Sokan, akik az LMP-t elindítottuk előtte a Védegyletben dolgoztunk együtt. 2003-ban már volt egy komolyabb együtt gondolkodás a zöld aktivisták körében egy ökopolitikai párt szükségességéről. 2001-től gyakorlatilag minden páratlan évben felmerült, hogy alapítani kellene egy ökopolitikai pártot. 2005-ben részben Sólyom László köztársasági elnök választási kampányának kapcsán merült fel ez a Védegyletben, aztán részben ennek lett az első eredménye az Élőlánc Magyarországért, amelyben az LMP alapítói nem vettek részt. Ha megnézzük az LMP jelenlegi aktív tagságát, akkor jól látható, hogy a gyökerek visszavezethetők a 90-es évek zöld alternatív mozgalmaihoz.

A Védegylet milyen ideológia mentén szerveződött?"

...  folytatás a politikai blogon

(fotó: LMP)

 Ajánló: az Alternatíva interjúja Schiffer Andrással, 2009. május 28.

Schiffer András: „Ennek az országnak, ha valamire szüksége van, az az idealizmus”

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: 2010 ökopolitika lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr471779735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása