HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A jókedv és a közösségi oldalak megváltoztathatják a politikát

2010.02.13. 09:32 budapest 678

részlet az ATV online-n megjelent cikkből
............
"A másik oldalon, a közösségszervezés megszokott történeti modelljét (majd az elnyomó uralom, majd az állam, majd apa és anya megoldja) lassan felülírják a közösségi gyakorlatok. Magyarországon is elterjedőben vannak az egy-egy civil kezdeményezés mellé szerveződő csoportok, amik alapjaiban írhatják át a politika és társadalom viszonyát, hiszen minden van bennük, ami a mai politikából hiányzik: életerő, humor és közös akarat. Az egyik legsikeresebb kezdeményezés az - először csupán viccnek szánt - „Time Zone Jump 2009” – projekt, ami Magyarország Románia időzónájához való csatlakozását forszírozza, hogy tovább legyen világos télen. Az emberek jókedvűek maradnának és energiát is spórolnánk – hangzott az indoklás. A javaslat egy hónapon belül eljutott a parlamentig (ugyan nem képviselői beadvány, hanem videóriport formájában).

Sőt, a közösségi portálokon indult kezdeményezések egyre gyakrabban változtatnak meg politikai döntéseket, ahogyan azt a terézvárosi csendrendelet esetében is láthattuk. És így jutottunk vissza az alaptételhez: a politikus és közösség viszonyában az internet alapvetően a közösséget erősíti, pláne, ha a politikus ügyetlenül használja a rendelkezésre álló webes eszközöket. Márpedig Magyarországon alapvetően ez a helyzet."

teljes cikk

a Tüntetés a Terézvárosi csendrendelet ellen Facebook oldala

(fotó: Kocsis Janka, a kép forrása: Alternatíva)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány 8ker 7ker 6ker kaszics

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr311754087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása