HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

LMP - Radikális rendszerkritikára van szükség

2010.01.30. 00:48 budapest 678

Gondola interjú - beszélgetés Elek Istvánnal

A beszélgetés apropóját a Rendszerváltoztatók húsz év után című 2009 végén megjelent interjúkötet adta, amelyben Elek István beszélgetőtársa többek között Kiss Gy. Csaba, Kőszeg Ferenc, Orosz István, Bába Iván, Fekete Gyula, Bihari Mihály, Lengyel László, Rajk László, Deutsch Tamás, Rácz Sándor, Király Zoltán, Lányi András, Szalai Erzsébet, Sárközy Tamás, Lezsák Sándor, Haraszti Miklós, Berecz János, Beke Kata, Mécs Imre, Csoóri Sándor, Kövér László.

A Gondola oldalán megjelent interjúban Elek István beszélt arról, hogy ...

"az LMP-nek kezdeményezője és alapítója, de tisztséget nem vállalt közszolgálati rádiós tevékenysége miatt. A közíró nagyon fontosnak nevezte, hogy radikális rendszerkritikát gyakorló politikai erő jusson be a parlamentbe. A jelenlegi politikai klíma és pártstruktúra elutasítását, a problémák kimondását tekintve az LMP szerinte hasonlít a Jobbikhoz, de míg a szélsőjobboldali párt "sózza a társadalom sebeit", tetézi a bajt, elmérgesíti a konfliktusokat, addig az LMP szemléletmódja gyógyír lehet a beteg társadalom számára.

Az LMP az ökológiai gondolkodás mellett fontosnak tartja a demokratikus deficit és a szélsőséges társadalmi egyenlőtlenségek orvoslását, az igazságosabb hozzáférést a munkához és a közszolgáltatásokhoz, a mélyszegénység kezelését - sorolta, egyszersmind hangot adva annak a véleményének, hogy a LMP akkor kerülhet be a parlamentbe, ha érzékelhetőbbé tudja tenni programját a választók előtt, ehhez pedig az eddiginél jobban kellene élnie a nyilvánosság adta lehetőségekkel. A mai kétosztatú, a két nagy politikai oldal által erőteljesen befolyásolt médianyilvánosság azonban nem érdekelt a nagy pártok szembenállásán túlmutató alternatívák bemutatásában - fűzte hozzá."

teljes interjúszöveg itt

(fotó: LMP)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: rendszerkritika 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr991713902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása