HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Válságkezelésből megbukott a magyar közmédia?

2010.01.29. 00:38 budapest 678

Szipus sorozat, Csenyéte, egy autista fiú hétköznapjai, Józsefváros Don Quijote-ja, a szendrőládi cigányoknak nincsen gumikalapácsuk  ...

Hátrányos helyzetű emberekről és társadalmi egenlőtlenségről szóló 15 filmjéért kapott megoszott Hégető Honorka 2009 díjat az Indexvideó. Az indoklásban Baló György, a zsüri elnöke az Indexvideó témaérzékenységét, a feldolgozások frissességét, merészségét, újító, kísérlezető jellegét emelte ki - miközben a magyar közmédia teljesítményét elégtelenre értékelte a válság társadalmi hatásainak érdemi bemutatásában.

"A magyar társadalomban dúló feszültségekre jellemző, hogy míg korábban a szociofilmekről elkapcsoltak az emberek, ma eljutottunk odáig, hogy az Indexvideón a szipus videót több mint 200 ezer ember nézte meg. ...

... Az Indexvideóban úgy tűnik, azt szeretik az emberek, hogy nem 300 méterre állunk meg a cigánysortól, hanem bemegyünk a házakba és megmutatjuk, hogy mi van ott. Az emberek kiváncsiak lettek arra, hogy mi van ezeknek a történeteknek a mélyén ..." - kommentálta a díjat Kovács Ádám, az Indexvideó felelős szerkesztője."

a filmek és a teljes cikk itt

(fotó: Index.hu)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: társadalomkritika 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr51711472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása