HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

ÖkoCsapatok a háztartásban - februártól Magyarországon is

2010.01.28. 14:19 budapest 678

Környezettudatosabb háztartások – team munkában

Hogyan lehet egy városi háztartás környezettudatosabb? Vannak receptek? Érdemes?

Jelentősen, az angliai példa alapján átlagban 20%-al is csökkentheti kiadásait az a háztartás, amely csapatmunkában összefogva más háztartásokkal tudatosan átgondolja és ésszerűsíti energiafelhasználását és fogyasztását. Az Eco Team nevű programhoz csatlakozva egyrészt szakszerű tanácsadást és környezettudatosság formálását segítő online anyagokat kapnak, másrészt a közös megbeszélések és tapasztalatcserék révén cselekvés orientáltan és közösségi élményként megélve dolgozhatnak a háztartás ökolábnyomának csökkentésén. Így nemcsak hasznossá, de élvezetessé is válik a környezetet kímélő új szokások és megoldások kialakítása.  

Zöld levlistán megjelent a beharangozó: a Tudatos Vásárlók Egyesületének  köszönhetően hamarosan Magyarországon  is elindul az ÖkoCsapatok program, négy kísérleti csoporttal februárban. A tervek szerint az 5-8 háztartásból álló csoportok hetente-kéthetente találkoznának 2-3 hónapon keresztül. A magyar csapatok most, az első szakaszban 4 témát dolgoznak majd fel (élelmiszer, háztartási vegyszerek/ energia, víz/ hulladék/ pénzügyek). A résztvevők tapasztalataikról naplót vezetnek majd.
(a grafika forrása itt)

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: környezetszennyezés környezettudatosság 8ker 7ker 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr291709089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása