HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Civilek figyelmeztetnek: nagyüzemben bontják a belvárost ...

2010.01.21. 21:01 budapest 678

Civil egyesületek arra figyelmeztetnek, hogy bár Hunvald György VII. kerületi polgármester előzetes letartóztatásban van, továbbra is nagy ütemben bontják a belvárost, a történelmi zsidónegyedet. A közeljövőben újabb házak sora tűnhet el, hogy helyettük betonbarakok épüljenek.

Figyelem felkeltésül az Óvás! Egyesület, a Szindikátus Egyesület, a Nagydiófa Egyesület (NE!), és a Védegylet közös sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a Sirályban, ahol betonnal koccintottak az illetékesek egészségére. 

A Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosának 2009. júliusában kelt felszólítását a Belső-Erzsébetváros világörökségi területén az UNESCO Világörökségi Bizottsága által tett ajánlások végrehajtásáról, a bontási és építési engedélyek felülvizsgálatáról a kerületi vezetés elutasította. A régi városrész bontása miatt, ami nemzetközi egyezményekbe és hazai törvényekbe is ütközik, a civilek Alkotmánybírósághoz fordultak. Korábban az Óvás! 2009 első felében alternatív tervet készített a zsidónegyed rendezésére, melyet kiállításon is bemutatott. A látványtervek tervezett népszerűsítési kampánya mellett a civilek az ügyféljoggal is élni akarnak, amikor is ügyfélként jelentkeznek be engedélyezési eljárásokba annak érdekében, hogy érdemben beleszólhassanak a folyamatokba.

forrás: http://lmv.hu/node/4917 és http://www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=1148

fotó: lmv, jééka

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: világörökség zsidónegyed 8ker 7ker 6ker ügyféljog belső erzsébetváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr991691260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása