HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - választási program - 3 - Teret adunk a helyi kezdeményezéseknek!

2014.09.29. 07:01 jt

Több beleszólást adunk az állampolgároknak az önkormányzati döntéshozatalba. Civil centrumokat létesítünk, ahol minden kerületi szervezet hatékonyan és forrásaihoz illeszkedően tudja megvalósítani közösségi céljait, működésüket pedig az eddiginél több pénzzel segítjük.

Az LMP akkor látja biztosítottnak a demokrácia működését, ha az állampolgárok, és az érdekükben tevékenykedő civil szerveződések minél nagyobb teret kapnak arra, hogy részt vegyenek a helyi döntések előkészítésében, és szerepet vállaljanak azok megvalósításában. Ennek érdekében a jövőben rendszeres egyeztetésekkel, fórumok szervezésével erősítjük a kapcsolatot az önkormányzat és a lakosság között és valódi társadalmi egyeztetési folyamatokat indítunk. A helyi szervezetek működését a mostaninál nagyobb összegekkel támogatjuk és Civil Centrumok létesítésével a kerület minden negyedében helyet adunk olyan szerveződéseknek, akik (közvetve vagy közvetlenül) a kerület érdekében tevékenykednek, de önállóan nincs lehetőségük arra, hogy irodát tartsanak fenn. Hisszük hogy az önszerveződő csoportok munkájának segítségével, együttműködéssel az önkormányzat is hatékonyabban végezheti vállalt feladatait.

Az LMP akkor látja biztosítottnak a demokrácia működését, ha az állampolgárok, és az érdekükben tevékenykedő civil szerveződések minél nagyobb teret kapnak arra, hogy részt vegyenek a helyi döntések előkészítésében, és szerepet vállaljanak azok megvalósításában. A jelenlegi önkormányzati vezetők a társadalmi egyeztetési folyamatokat ha tudják ellehetetlenítik, rövid időt és kevés nyilvánosságot adnak az egyeztetésre. A parlamenti képviselőkhöz hasonlóan - akik egyéni képviselői előterjesztéseikkel kerülik meg a kötelező egyeztetési folyamatokat – a polgármester is a leglehetetlenebb időpontokban ír ki közmeghallgatást, és a legfontosabb döntések előkészítésébe az ellenzéket sem vonja be.

Az LMP a jövőben rendszeres egyeztetésekkel, fórumok szervezésével erősíti a kapcsolatot az önkormányzat és a lakosság között és valódi társadalmi egyeztetési folyamatokat indít. Egyeztetünk a lakhatás, a fejlesztések, a szociális ellátórendszert és a nevelési oktatási intézményeket érintő döntések meghozatala előtt, és ha a lakosság partnerünk lesz, bevezetjük a részvételi költségvetést, vagyis az önkormányzat bevételeinek elköltésének módjáról, befektetéseiről nem csak tájékoztatja a lakosokat, hanem minden évben ki is kéri véleményüket.

A helyi szervezetek működését a mostaninál nagyobb összegekkel támogatjuk és teret adunk nekik a hatékony munkához, megjelenéshez. Jelenleg sok üresen álló ingatlan van a kerületben, amelyeket kezdő vállalkozások, civil csoportosulások hasznosíthatnának, de gyakran nincs rá önállóan elegendő forrásuk. Civil Centrumok létesítésével a kerület minden negyedében olyan közösségi tereket kínálunk, amelyet a kerületért tevékenykedő formális és nem formális szervezetek egymással megosztva használhatnak kapacitásukhoz és forrásaikhoz illeszkedően. A lokális problémákra olyan szakemberek, önkéntesek tudnak csak hatékony válaszokat adni, akik napi szinten kapcsolatban vannak az érintettekkel. A nonprofit szervezetek működésükkel fenntarthatóak a közösségi terek, kiegyenlítődnek a nevelésben, szociális ellátásban, a munka világában tapasztalható egyenlőtlenségek, és a város gazdagodik.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr516734621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása