HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros jelöltjei - Bálint Mónika, 8-as körzet, Szigony utca környéke

2014.09.01. 00:39 jt

147.JPGGyermekkorom óta lakom a kerületben, a Losonci téri általános iskolába jártam. Társadalomkutatóként sokat adott számomra az élettapasztalat és nyitottság, amit itt szereztem. 2006 és 2010 között kerületi aktivistaként sok közösségi programot szerveztem, és 2011 óta vagyok a Humánszolgáltatási Bizottság tagja. Látom azt a hullámvasutat, ami a helyi elszegényedést jellemzi: amikor már azt hinnénk, van kiút, és elindult a fellendülés, emberek százai esnek vissza abba a helyzetbe, hogy a mindennapi megélhetés jelenti a legnagyobb küzdelmet. Munka és biztos lakhatás kell az itt élőknek! Fontosnak tartom, hogy a helyi társasházak, lakótelepek energetikai korszerűsítése folytatódjon, mert a fenntartható rezsicsökkentés kulcsa nem az állami propagadakmpány, hanem a kevesebb energiafelhasználás és valódi munkahelyek a fejlesztéseknél.
Felül kell vizsgálni az önkormányzati ingatlanok bérbeadásának feltételeit és a bérlemények ellenőrzésének rendszerét, hogy valóban a rászorulók lakjanak a kedvezményes önkormányzati lakásokban, emberi körülmények között. Az emberhez méltó lakhatáshoz mindenkinek joga van, ehhez hatékony szociális lakásprogramra van szükség. Segítséget kell nyújtani a társasházak számára, hogy képviseletükön számon kérhessék a hatékonyságot és a jogszerűséget.
Több száz kihasználatlanul álló önkormányzati üzlethelyiséget fiatal vállalkozások, civilek, kulturális intézmények számára elérhetővé teszünk. Figyelünk arra, hogy az önkormányzat olyan cégekkel szerződjön, akiknek működése átlátható, törvényes, a helyi lakosok érdekeit szolgálják, és amennyire tudnak, helyi munkaerőt alkalmaznak. A zöld beruházásoktól több száz új munkahelyet várunk a kerületben.
Az élhetőbb környezetért növelni kívánjuk a zöldfelületeket, kevesebb betont és több parkot, közösségi kertet szeretnénk.

A Szigony utca környékén az elmúlt években látványosan megnövekedett a droghasználók aránya. Ez részben az itt lakó drogkereskedőknek köszönhető. A rendőrségtől azonnali és hatékony fellépést várunk a kábítószerek terjesztői ellen, akik több száz fiatal ember életének tönkretételéhez járulnak hozzá, és a környék utcáit a helyi lakók számára ijesztővé teszik. A droghasználóknak pedig valódi kiúthoz kell segíteni. A környék közösségi életének hosszú távú javítása érdekében segíteni kell az itt otthont kereső bevándorlók integrációját.

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr606632487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása