HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

A kánikula közepére: egy offshore trafik története

2013.08.05. 17:29 jt

Nemzeti vagy offshore a dohány?

Kép forrása: http://nemzetidohany.hu/

Volt egyszer egy CBA áruház a Népszínház utcában. Az áruház önkormányzati tulajdonban van, az üzemeltető DIWA-Plusz kft bérli. A cég tulajdonosai Oláh Attila és Dienes Zoltán. Korábban viszont Dienes Zoltán helyett egy offshore cég volt a tulaj. (A június 7-i változást július 17-én jegyezte be a cégbíróság.)

Ahogy már megírtuk, hogy épp egy Dienes Zoltán nevű ember a CBA igazgatósági tagja, és egy Dienes Éva Irén nevű hölgy történetesen két trafikot is nyert a kerületben. Ezek után talán nem meglepetés, hogy a DIWA-Plusz Dienes Éva Irén Regina Tabak nevű bt-jét szeretné befogadni albérlőként a bérleményébe. Persze ehhez a tulajdonos önkormányzat engedélye szükséges, és bérleti díj emelkedést is jelent. Dienesék ezt vállalták is, így ez még nagyjából rendben is volna, de két kérdés még így is marad:

  1. Hogyan lehetett bérlő a DIWA-Plusz offshore cégként, hiszen a nemzeti vagyontörvény értelmében csak átlátható szervezet kaphat használatba állami tulajdont, és a törvény végrehajtása során a képviselő-testületet nem tájékoztatták arról, hogy ez a cég ne volna átlátható.
  2. A nyitástól a bizottsági döntésig eltelt egy hónapban miért működött egy illegálisan kialakított albérletben a dohánybolt, és milyen szankciója lesz ennek a tulajdonos önkormányzat és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit zrt részéről?

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: politika trafik józsefváros offshore 8ker lmp 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr15446274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása