HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Jófiúk - első rész

2011.12.11. 23:17 jt

Ma a Józsefváros újság által szépen beharangozott Mátyás téri karácsonyi vásárt néztük meg. Az ugyan megérne egy külön posztot, hogy mennyire sikeres a kezdeményezés, azonban valami elterelte a figyelmemet. Ez: 

A Városüzemeltetési Szolgálat Jófiúk csoportjának járműve parkolt a friss díszburkolaton a karácsonyi vásár kellős közepén a fabódék között. Valaki mondja meg, hogy mi szükség van Józsefvárosban olyan terepjárókra, amelyek egy bevetésre induló páncélozott katonai járműre emlékeztetnek? Csak reflektor van a lövegtorony helyett. Sok a kátyú, és abban is bírni kell az autós üldözéseket?

Rögvest meg is néztem, szereztünk-e be új autókat. A hírhedt október 20-i előterjesztésből:

Ezek szerint az autók nem újak, ami egyébként a rendszámuk alapján is gyanítható.

Biztos, ami biztos kérdést juttattam el a jegyzőt helyettesítő aljegyzőhöz a JVSZ által használt járművek tárgyában.

32 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2011 8ker jófiúk

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr623456731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2011.12.12. 00:44:26

Na erre, marha kíváncsi leszek. Előre felhívom a figyelmedet, hogyha valaki valamihez oly galaktikus méretekben nem ért, mint Te Józsefváros közrendjéhez, akkor nagyon lyukra futhat. Javaslom, mielőtt felgyorsítasz, kicsit mélyebben tájékozódj;)

Néhány tény:

1. A közrendvédelem hatékonysága nagyrészt komplex megközelítésen alapul. Szociológiai és pszichológia elemek dominálnak, amire csak ráerősít a rendvédelmi szervek működésének koordinációja. Bűnmegelőzni kis fehér Trabantokkal és 20 kilós szemüveges büfé-ruhatár szakos bölcsészekkel nem túl hatékony. Gondolom hallottál már elrettentésről, ha más nem, filmekben. Javaslom Neked olvasásra a vitathatatlanul sikeres Giuliani-féle nulla tolerancia pilotot, valamint a Bronx-ban alkalmazott komplex rendvédelmi technikákat.

2. A JÓFIÚK autói egyre nagyobb számban fogják használni a díszburkolat megfelelő részeit. A biztonsági iroda a Mátyás térre került át, a Kesztyűgyár eddig Rév8 Zrt. által használt irodáiba. Itt a Bevetési Központ, innen indulnak és ide érkeznek az autók.

3. A városüzemeltetés súlypontját áthelyeztük a Középső Józsefvárosra. Az új kapacitásokat ott vetjük be, ugyanis közrendvédelmi szempontból ott indokolt. Mind a rendészeti, mind a park-, és útkarbantartási erőforrásokat oda koncentráljuk.

4. A JÓFIÚK biztosítják a Mátyás teret a nap 24 órájban, beleértve a karácsonyi vásárt is. A környék közrendvédelmi állapotai drámaian javultak, élet van a téren, nem drogozás és randalírozás. Az ott lakók meglehetősen örülnek a szemléleti változásoknak.

5. A Városüzemeltetési Szolgálat rendelkezik mindazon kapacitásokkal, melyekkel az általa esetlegesen okozott károkat pillanatok alatt helyreállítja.

6. A rendész-autókra a feladatukra vonatkozó szabályok érvényesek, bármily meglepő. Rossz hírem az, hogyha rendészeti szempontból indokolt, akkor esetleg beállunk a Kálvária tér közepére.

7. Az ugyancsak a sétálóutcákon járőröző rendőr-, és közterület-felügyeleti autók is a lakosság örömére szolgálnak.

8. A karácsonyi vásár a nemsokára induló Térszövet Alprogram kezdete. Ha úgy tetszik új, szoft-rehabilitációs projektbe kezdünk, melyet a terek mindegyikére, mint kristályosodási pontokra kiterjesztünk. A bódékat megvásároltuk, azok a kerület vagyonát képezik, és 20.000 Ft-ért adjuk bérbe 2012. január 3-ig kerületi kiskereskedőknek. A bérleti díj jelképes, az a rezsit épp fedezi. Hagyományt kívánunk teremteni, hogy a Karácsonyi Vásárt olyan helyen tartjuk, ahol eddig még soha.

9. Az autók használtak. A JEEP legstabilabb típusát választottuk, melynek értéke státusszimbólum jellege folytán az újabb típusok kibocsátásával töredékére esik. Az egész országot végigjártuk, az e típusba tartozó autók felmérésre kerültek. 18 darab található az országban. Az ominózus autó az első a sorban, 800.000 Ft-ért vásároltuk, autótechnikai felújítása mintegy 1 millió forintba került, rendészeti technikái szintén ugyanennyibe. Mindösszesen 3.000.000 Ft-ba került egy speciális bevetési autó, mely típusa folytán igen tartós - egy évtized minimum benne van még - alacsony karbantartási igényű, elrettentő ereje nagy, a személyzet pedig kényelmesen dolgozhat benne 12 órás szolgálata alatt, továbbá olyan csomagtérrel rendelkezik, amelybe ha szükséges, kutya is kényelmesen elfér. Akár bevetési célból, akár "bűnjelként".

Kedves Képviselő Úr! Hadd kérdezzem meg Tőled, hogy támogatod-e, hogy Középső Józsefváros közrendjét, élhetőségét a Palotanegyed szintjére hozzuk?

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.12.12. 14:31:10

0. Sose mondtam, hogy galaktikus mértékben értenék a közrendhez. És pontosan ezért tájékozódom is. Lásd az utalást a címben: "első rész", és a poszt záró mondatát.
1. Nem tartom kizártnak, hogy a keresztapák ellen keresztapának kinéző jó fiúk kellenek, de nem tartom valószínűnek, sem jó taktikának. Céges kilós aranylánc is lesz? :)
2. Node a karácsonyi vásár közepét, mintha autókiállítás lenne?
3. Egyetértek!
4. A napi 24 óra valószínűleg csak más terek figyelésének rovására biztosítható. Tévedek?
5. Nem gondolom, hogy károkat fog okozni. Ha a díszburkolatra célzol, akkor azzal egészen elégedett vagyok, mintha nem is magyar mesteremberek csinálták volna: fél éve tárva-nyitva áll az autók előtt, még mindig nem üzemel a süllyedő bójás rendszer, mégsem jönnek fel a térkövek.
6. A karácsonyi vásárban parkolást nem biztos, hogy rendészeti szempontból tudnád indokolni...
7. Én jobban szeretném, ha a sétálóutcákon inkább gyalogosan demonstrálnának erőt az erőt demonstrálni akarók. Azt meg még jobban, ha nem erőt demonstrálni akarnának.
8. Jó ötletnek tartom, de most valahogy nem sikerült. Mint ahogy egyébként a leglepukkantabb utcák felújítása sétálóutcásítása is indokolhatóbb, mint a jobb környékeké. Életet kéne vinni a rendezvényekbe. Valószínűleg benned is megvan a jó szándék, és a "valahol el kell kezdeni" fázisban van a projekt.
9. Ha ez igaz, jó választás volt. De tényleg olyan olcsó a fenntartása, ha csak 18 van belőle az országban?
+1. Középső józsefvárosi lakosként, persze :) A módszerben (elrettentés kooperáció helyett) már nem értünk egyet, de majd az idő előrehaladtával biztosan megmagyarázod, hogy mennyit próbáltátok az utóbbit, miért nem működött, és miért van szükség az előzőre is.

08.szabogabor 2011.12.12. 16:22:26

0. A poszt zárómondatát hiába nézem, annak köze nincs a közrendvédelemhez, kizárólag autóbeszerzésekről szól. Már ha az aljegyzőhöz intézett kérdéseidről beszélünk. Ugyanis természetesen tőlem fogod hivatalos úton is megkapni határidőben a megfelelő választ.

1. Ha megbocsájtasz, közrendvédelmi stratégia és taktika területén a véleményed ilyen irányú tudás és tapasztalat hiányában súlytalan.

2. Tudod, egy olyan helyen, ahol megjelenésünkig mindennaposak voltak a különböző vagyon elleni bűncselekmények (is), nem árt, ha látszik a védelem. Nem volt lopás az elmúlt két hétben. Valszeg ez Józsefváros történelmének első két ilyen hete.

3. Bravó, akkor már csak az összefüggéseket kéne végiggondolnod.

4. Tévedsz.

5. Akkor gondolom magad is belátod, hogy a díszburkolatos konnotációd üres lózung volt.

6. Ld. 2-es pont.

7. Hogy milyen jellegű rendészeti biztosítást szeretnél, nagyjából magánügyed. Ezt majd eldöntik az erre felhatalmazottak, például én.

8. A sikerül, nem sikerül nehezen értelmezhető olyan viszonylatban, mikor a valamit a semmivel kell összehasonlítani. Ez az első vásár a Mátyás téren. Eddig ugyanis nem volt. Nem tud sikertelen lenni, ugyanis mint mondtam, nincs mivel összehasonlítani.

9. "Ha ez igaz". Hazugsággal vádolja a képviselő az intézményvezetőt? Nocsak...

+1 Anarchista párt képviselőjével nem is fogunk egyetérteni közrendvédelmi vonatkozásokban. Az elrettentés, a kooperáció nem egymás antinómiái, hanem együtt, és csak együtt eredményesek. Mint mondtam, szerezz némi olvasmányélményt a közrendvédelemről, konkrét javaslatokat is kaptál erre vonatkozóan.

vajdapeterutca 2011.12.14. 13:35:15

Ami itt és máshol szerepel, abból elég világos, hogy az elrettentés, a katonai terepjáró imitálása, ennek a lehető legfeltűnőbb megjelenítése, mind része a rendészeti politikának.

Szerintem ebben a fázisban ennek részleteivel és feltételeivel érdemes foglalkozni. Ab ovo senki nem tudja, hogy sikeres lesz-e. Külföldi, akár angolszász gyakorlatokkal hasonló is, ennek az ellenkezője is alátámasztható.

Például az MNP keretében végzett szomszédsági rendőr program meglehetősen ellentétes elveket követett. Az önkormányzat tudtommal elégedett volt vele, európai uniós kitüntetést kapott, a Belügyminisztérium büszke rá. Hatásvizsgálat nem volt, még nem is lehetett volna, mert egy ilyen program hatásának kibontakozásához évek kellenek. Ismerek komoly véleményt, amely szerint koncepcionálisan az volt a téves. Olyan véleményt is, amely szerint a rendészeti szervezetek nálunk alapvetően máshogy működnek, mint az angolszász országokban, ezért összehasonlítás nem lehetséges, a problémák forrásai is mások.

Azt például tudni vélem, hogy az elrettentés jellegű programokban is, az együttműködést hangúlyozókban is, az angolszász világban alappillér a hatóságok munkatársainak képzése és jogkövetése. A kerületben nekem a közterületi rendészetről vannak tényszerű tapasztalataim. Ott a munkatársak, legalábbis azokban a kérdésekben, amelyeket a vezetés nem jelöl meg prioritásnak, és nem fordít rá nagy energiát, ijesztően felkészületlennek és fegyelmezetlennek tűnnek. Azok a rendészek kevésbé szabályokhoz, mint személyekhez lojálisak. Folyamatosan erősítik is bennük azt a kultúrát, hogy ami a vezetésnek nem fontos, ott úgy járnak el, ahogy akarnak, és a külső szemek előtt együtt le kell tagadni a problémákat. Az angolszász nulla toleranciás rendészek erre valószínűleg azt mondanák, hogy óriási szubjektivizmus forrása, és kiszámíthatatlan hatásokkal jár, amit - legalábbis a felső vezetői szinten - minden eszközzel próbálnak visszaszorítani.

A karácsonyi vásárral való próbálkozást, a közterek rehabilitációjának leírt tervét, a törekvést az eljárások racionális és gondos kidolgozására ígéretes tényezőknek tartom. (Az pedig majd eldől, hogy a nyilvános rendezvények kellős közepébe állítani tervezett sötétzöld terepjáró mit vált ki: elismerést, félelmet, nevetséget, utálatot stb.) Annál feltűnőbb, mi az, amivel nem foglalkoznak, vagy amiben határozott kritikát lehet most is megfogalmazni.

Nekem ilyennek tűnik a "bevetési központnak" egy közösségi létesítménybe, kvázi gyerekintézménybe helyezése. Az MSZP-s Révész Márta fogadóórájában írtam erről, mivel ő a tanácsadó testület tagja, és nem írtak még sehol arról, hogy erről véleményt mondtak. Mivel konkrét helyről és célcsoportról van szó, a hatások, noha komplexek, szakmai logikák és jól megbeszélt tapasztalatok alapján előre jelezhetők.

08.szabogabor 2011.12.14. 14:53:07

@vajdapeterutca: Két apróság, ha már szakmázunk. A Bevetési Központ nem keveredik a Kesztyűgyárral. Önálló, csak általunk használt utcai bejárattal rendelkezik, átjárás a Kesztyűgyárral nincs.

A másik: nem imitlunk semmit. Ezek az autók katonai terepjárók polgári célra alakított verziói, melyek rendészautókká lettek átalakítva. A rendészetek alkalmaznak szerte a világban fekete színt, a hadsereg rendkívül ritkán.

vajdapeterutca 2011.12.14. 15:08:23

@08.szabogabor:

Az önálló bejárat egy fokkal jobb (szerintem).

Ezek szerint a múltkor először arra kerestem a tanácsadók információs irodáját... Javasolni fogom Balogh István Szilveszternek, hogy azon a részen is mutatkozzon be, mert nagyon viccesen reagált az ott ülő bácsié.

A jogi/fizikai/szociológiai egység összekeveréséről Révész Mártánál.

Sötétben láttam két autót (mikor tegnap az információs irodát kerestem), méghozzá sötétzöldnek. Minden rendészautó olyan színű, amilyenre ön festtette, katonai vonal értelmezéséről leszállok :)

08.szabogabor 2011.12.17. 05:58:25

@jt: Kedves Képviselő Úr!

Nem tartod furcsának, hogy Te, mint a bázisdemokrácia mindenekfelettiségét szajkózó párt, az LMP képviselője, az egyetlen vagy, aki Józsefváros képviselői közül nem vett részt a Közmeghallgatáson?

bamblur 2011.12.17. 16:07:48

@08.szabogabor:
Üdv. Nyócker Rambo-ja! Aztán a végén, majd győznek a jók ugye és te letartóztatod magadat?

bamblur 2011.12.17. 19:06:19

@08.szabogabor:
A különböző önkormányzati üléseken, fórumokon, a szünetekben már nyílt SZDSZ röpgyűlést is tarthattok. Ebből a kerület, csak rosszat húzhat és ráadásul a Kocsist nem a speciális identitású körök futtatására választották meg.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.12.19. 01:00:43

@08.szabogabor: Pont olyan jól tudod, mint én, hogy nem örömömben és szabad akaratomból nem vettem részt a közmeghallgatáson.
Mint ahogy az első rendkívülin, március 17-én, szeptember 15-én sem azért hiányoztam, mert lógtam. Ha az embernek a főnöke csinálja a programját, akkor nem illik ellenkezni, ezt gondolom már magad is tapasztaltad.
Külföldi utazásaim nagy részét magam szervezem, ezek csak extrém indokkal esnek testületi ülés időpontjára, éspedig az alakuló ülés, amelyet a választás előtt vagy két hónappal fixáltam le, és március 17, amelyet az ülésezési rend megváltoztatása (szerda helyett csütörtöki ülések) előtt.
Azért örülök, hogy van a "vezetésben" is valaki, aki tudja, mi az a bázisdemokrácia. Bár a tudás önmagában nem biztos, hogy elég...

08.szabogabor 2011.12.19. 02:21:43

@jt: A vezetésben mindenki tudja, mi a bázisdemokrácia: szélsőbalos hívószó;)

És ha most jt lennék, elmondanám, hogy a képviselőt munkahelyén kötelező felmenteni közfeladatának elvégzésének idejére. Mondhatni, jogászkodnék egyet, jól, szőrszálhasogatóan, mellőzve az összefüggéseket.

De mivel nem vagyok jt, ezért pusztán beértem annyival, hogy megmutassam pártblogotok címét élő, egyenes adásban: kettős mérce...

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2011.12.19. 03:02:05

@08.szabogabor: A munka alól igen. Azt viszont már nehéz lenne a fenti törvényhelyből következtetve igazolnom, hogy a munkahely köteles egy plusz oda-vissza repjegyet fizetni és a testületi ülés ideje pluszminusz 5-5 órát (hazajövetel+visszamenetel) felmenteni.
Ez utóbbiban minden jogi segítséget szívesen fogadok :)

swat001 2012.01.29. 20:33:10

Tisztelet Hozzászólok!

Mindenek van pro és kontrája, ebben az esetben is.
Jó a kezdeményezés és az ötletek szinte összes része. Viszont tudomásul kell venni, hogy az állam meghatározta a rendfenntartó erőket és törvényben foglalt jogokkal, kötelezettségekkel bízta meg.
Ami nálunk Magyar virtus, hogy törvényileg nincsenek megfelelően szabályozva.
(pl.: polgárőrségek, közterület felügyeletek)Vagy mert nem mernek megfelelő jogokat adni??
Köztudott tény, hogy a prostik és a drog is a szervezett bűnözés kasszáját növeli és az ő irányításuk alatt van. Na már most azokban az országokban ahol voltak hasonló kezdeményezések ott is elérték, hogy az alvilág keményen válaszoljon. Gépkarabélytűz, robbantás. Amire már nálunk is volt példa nem egyszer. (aranykéz utca, fenyő ügy stb.)
Kérdés, hogy mikor lesz itt is ez???? És láthatjuk egyre durvábbak a reakciók.
Ugyan akkor egy több hónapos akár éves fedett nyomozó munkáját teheti percek alatt tönkre egy rossz intézkedés a szolgálat részéről.
Én úgy gondolom, hogy előbb törvényben meghatározott jogokkal és kötelezettségekkel kellene ellátni a szolgálatot sőt meg kellene határozni és a rendszerbe illeszteni.
Magyarország hatályos jogszabályokban foglalt rendvédelmi szerve erre a feladatra a RENDŐRSÉG!!! És ott megtalálható minden szolgálat aki ezen dolgokban érintett és megfelelő jogokkal rendelkezik.

08.szabogabor 2012.01.29. 20:50:11

@swat001: Ez itt most egy fedett hozzászólás:) Sajnos most bedöntöm. Nem akarsz saját néven írni, hogy az is kiderüljön ki vagy és miért is írod azt, amit írsz? Én tudom, más nem, pedig nem ártana, mert rögtön kapnál is asszem pár kérdést...

mindegggy 2012.01.29. 21:45:00

Ma láttam a naplóban ezt a társaságot, a kérdésem az lenne, hogy:
- miért lehet az autójuk első oldalsó üvegén fólia, amikor minden eccerű polgárt erőteljesen csesztetnek hasonlóért?
- az autó tetején a lámpa munkahely megvilágító-vagy keresőlámpaként lett-e dokumentálva műszaki vizsgán?
Az már nem érdekel annyira,mivel nem érint, hogy milyen jogosítványaik vannak a kurvák piszkálására, illetve a rendőrségire nagyon hasonló fényvisszaverő mellény viselésére.

08.szabogabor 2012.01.29. 22:00:58

@mindegggy: ugye nem baj, ha nem ident nickekkel nem vitatok meg ilyen kérdéseket?

mindegggy 2012.01.29. 22:30:14

@08.szabogabor: Mégis mit szeretnél, írjam le a személyimben szereplő adatokat, hogy választ kapjak a kérdéseimre?

mindegggy 2012.01.30. 21:03:49

@08.szabogabor:
Köszi a választ, megkaptam! Ennyit tudsz!!! Érvek nuku, ész nuku! Csak arra vigyázz, hogy nehogy olyan emberrel akadj össze, aki talárban teszi fel a kérdéseit!

08.szabogabor 2012.01.30. 21:15:47

@mindegggy: Hmmmm, kis rejtőzködőm... Nos, pl. azért is lettem volna kíváncsi a személyi adataidra mert így vállalhattad volna minden nyomozás nélkül máshol elkövetett mondataidért a felelősséget a talárosok előtt... Idézek Tőled:

"mindegggy 2008.05.30 23:34:54
Végre talán elindul valami ebben az országban!
Aki néger/cigány/zsidó/arab véglénytől ellett, nem anyakönyvezik!!!
Remélem, a Tajgetoszról zuhannak a mélybe ezek a korcsok!

Egy ilyennel szexelni is erős gyomorra vall!"

Na, szaladhatsz törölni a nickedet gyáva kis nácikám, mert csak úgy halmoztad az ilyen jellegű szarháziságokat...

mindegggy 2012.01.30. 21:38:54

@08.szabogabor: Nem törlöm, akkor még nem volt érvényben a jelenlegi médiatörvény, de guglizz csak tovább, ha már ennyire ráérsz, és ez okoz Neked felüdülést! Ja, és segítek, volt még pár nickem, amin írogattam!
Ezzel még mindig nem kaptam választ a kérdéseimre, megpróbálom lefordítani, hogy megértsd: ha kijössz elém pl. egy kereszteződésben, nem látom, hogy merre nézel, vagy a szemembe világítasz, és ezáltal balesetet szenvedek, vagy okozok, akkor a tárgyaláson talán minden kérdésemre választ kapok! Én is voltam rendőr pár évig, aztán felnőttem, és nem fenyegetek senkit, már nem gondolom, hogy az információ hatalom!

Szóval, kapok érdemi választ, vagy befejezzem az érdeklődést? A terelésed nem válasz!!!

08.szabogabor 2012.01.30. 23:05:37

@mindegggy: Nem kell guglizni, elég a nickedre klikkelni, hogy kiömöljön a náci szenny a monitorról. A közösség elleni izgatás tényállása nem médiatörvény függő, ha voltál rendőr, tudhatnál ennyit. Gondolom, onnan sem a magad jószántából távoztál, látván a torz világképedet. És nem, Te semmire sem kapsz választ, ellentétben minden olyan emberrel, aki vállalja a saját nevét, mert nem kell szégyellnie magát a világ előtt a fejében lévő pszichotumor miatt...

metri 2012.03.25. 20:05:46

@08.szabogabor: Bevetési Központ egy gyerekeknek fenntartott intézményben!
Remélem a bűnöző haverjaid után most már te is eltűnsz egy ilyen galaktikus méretű baklövés után! Galaktikus hozzáértés, eszem faszom megáll! Nem csodálom, hogy minden fórumról felszívódtál, én a helyedben már kidobtam volna magamat a kukába! Az ilyen orbitális önelégült faszkalapok miatt hullik darabokra minden ebben az országban. Csak azt nem tudom, hogy tényleg ennyire hugyagyúak vagytok, vagy egyszerűen csak bűnözők csoportja, aki összehazudott magának egy kerületnyi basahalmot!
Ha már fizetnek a fórumozásért, akkor légyszíves erre válaszolj nekem!

és mégegyszer gratulálok!

08.szabogabor 2012.03.26. 00:44:40

Sehonnan nem szívódtam föl, hisztis kispajtásom, de Jófiúk témában kizárólag a polgármester és a sajtófőnök nyilatkozik. Tehát én nem. Vágod? Az önkormányzat pedig már rég közölte a cáfolatot, nagyjából 5 napja, csak lemaradtál róla. Olvasgass...

metri 2012.03.27. 00:15:06

@08.szabogabor: Hova tűntek a Fiúk terepjárói a Mátyás tér díszburkolatáról? Vagy ez is titok?

08.szabogabor 2012.03.28. 12:34:40

8ker.blogban is írtál, ott válaszoltam.

mindegggy 2012.04.07. 22:25:12

@08.szabogabor: Akkor most megszívtad?
De jóóóóóóóóóóóóóó
Örülök neki!!!

08.szabogabor 2012.04.07. 22:29:40

@mindegggy: Sivár életedben egy kis csepp méz...

metri 2012.04.13. 01:11:10

@08.szabogabor: pozitívan csalódtam: Örülök, hogy a kis vitánk után lemondtál kedves Gábor, de ez csak apró elégtétel számomra. A baj, hogy előtte elherdáltál egy halom pénzt. Sokkal jobb helye lett volna annak az ötven misinek a rendőrségnél, ahol képzettebbek és több jogosultsággal rendelkeznek. Egy telekitéri biztonsági őrnek meg nem biztos h 200 k-t kell keresnie. A hiúságod lett a veszted.

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2012.04.13. 10:17:27

@metri: Néhány megjegyzés:
1. A Jófiúk 2012-es költségvetése 100 millió.
2. Szerintem is jobb helyen lett volna a rendőrségnél. Sokkal inkább jogilag képzett és intézkedésre jogosult rendőröket látnék az utcán, mint kétes múltú és státuszú Jófiúkat. Viszont:
3. A rendőrkapitánnyal átbeszélve igencsak lehetetlen(né vált a Fidesz éra alatt), hogy önkormányzat direktben utcai szolgálatot támogasson.

metri 2012.04.13. 20:06:58

@08.szabogabor: @jt: galaktikusan nem értek a költségvetéshez, de ezt szabó gábor írta nekem válaszul a 8kerblogon:

08.szabogabor 2012.03.30. 01:00:04
@metri: Ám rendben, bár elég gyík szöveg, de fogadjuk el.

Néhány hülyeséget azért javítok az írásodban.

A drogkérdésre már válaszoltam: nem, nem találtak drogot soha semikor Jófiúknál, és az inkriminált estig ez csak nagyon csökött lényeknek jutott eszükbe.

Megáll a rágalmazás, de még mennyire.

[...]

A projekt működési költsége nagyjából 50 millió évente.

[...]

És igen, a Jófiúk bizony csorbítatlan hírnevű emberek, akik büszkék arra, hogy Józsefváros rendjét és biztonságát szolgálják. És akik hóban fagyban mentenek meg februárban 87 embert a megfagyástól, amíg te alszol, mindezt egy hónapon át 12 óra szolgálat, 12 óra pihenéssel és önként, akkor nyugodj meg, hogy akárhányszor elmennek a bíróságra, hogy megvédjék a becsületüket. Bárkivel szemben, bármikor.

no comment
muhaha
remélem hamarosan a haverjai is szedik a sátorfájukat, miután belátták, hogy már elég kárt okoztak!

08.szabogabor 2012.04.14. 08:33:12

@jt: Nézd meg a 2011-es adatokat. Akkor fullon volt az önkormányzati támogatás a rendőrség felé. Kérj majd egy összehasonlítást a 2010-es adatokhoz. Minden kategóriában súlyos romlás volt 2011-ben, és az utcákat tényleg ellepte a drog, meg a prostitúció. Aztán kérj egy ezévi első két havi összehasonlítást az előző évi azonos időszakkal. Meglepődve fogod tapasztalni, hogy a Jófiúk működése hogy szorította vissza a közterületi bűnözést... Nézz utána a dolgoknak. Van rá lehetőséged. Meg fogsz lepődni.
süti beállítások módosítása