HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Az Önkormányzat, a Fradi és a Jó Gazda

2011.01.04. 17:26 jt

Blogunknak első látásra nem lenne témája a következő "kis színes" gazdasági hír: Bedőlt egy magyar pénzintézet. Amúgy nem lenne ez egy kis színes hír ha valami ismertebb pénzintézet lenne az, de ez a Jógazda Szövetkezeti Takarékpénztár. Én magam nem nagyon hallottam volna róla addig, amíg a PSZÁF két ünnep között felügyeleti biztost nem rendelt ki az élére, de akkor már ismerős volt kb két hónapja. Történt ugyanis, hogy a 8. kerületi önkormányzat a Fradi női kézilabdaszakosztályát 20 millió forintos támogatásban részesítette. Volt is nagy csinnadratta, Kökény Bea személyesen az ülésen, mezajándékozás a polgármesternek (aki mellesleg a Fradi alelnöke). Ennek a Fradinak a fő szponzora volt ez a bank. A csapat honlapján (már?) nem szerepel az oldalsávon a támogatók között, de a fenti logóban még jól kivehető a JG (Jógazda) logó Józsefváros J-je előtt (hja, azt át kéne terveztetni).

Szóval illusztris társaságba keveredtünk. Reméljük, ez nem egy jelzés a kerület 2011-es költségvetésének elfogadása előtt :)

Kicsit már akkor is furcsálltam, miért jó ez, de az iskolás csoportok oktatása, ingyen jegyek iskolásoknak meggyőző kompenzáció volt, a kerület költségvetésének meg abban az 1-2 napban nem tudtam nekiülni, a fedezet amúgy átcsoportosítással volt biztosítva.

Tanulságok? Inkább kérdések maradnak csak. Sport oldalról: sajnos az a realitás, hogy egy ilyen jó csapat nem bír stabil szponzort szerezni magának. Hol vannak ilyenkor a nagy cégek? Banki oldalról: most a felügyelet lépett, de hol volt akkor, amikor a bank nem volt gondos gazda, és a csődje előtt sportot támogatott? Önkormányzati oldalról: fontos a versenysport, de vajon nem lenne ésszerűbb inkább a kerületi tömegsportot támogatni egy kerületen kívüli versenysport-egyesület helyett?

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: önkormányzat 2011 2010 kocsis 8ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr492560428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása