HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 35 - Arcfelismerő kamerarendszer

2014.08.31. 07:19 jt

2014.08.10.

Amint a 90-es években Józsefvárosban láthattuk, van a kamerarendszernek elrettentő ereje. De sok a furcsaság a most tervezett arcfelismerő kamerarendszer kapcsán. Először is, a legfrisebb információk szerint ma nincs törvényes lehetősége még a nemzetbiztonságnak sem arra, hogy arcfelismerő rendszert üzemeltessen, egész pontosan arra, hogy abba a körözési listákon szereplő bűnözők fényképét feltöltse. Így tehát nem jöhet létre a többször említett őszi „próbaüzem” sem. Fel is merül a kérdés, hogy akkor Józsefváros miért is költ extra pénzt arra extra titkosan, zárt ülésen eljárva, hogy egy megfelelő jogosultságok nélküli szervhez „bekössék” a rendszert.

A bűnözés megelőzését azonban elsősorban nem a kamerarendszer puszta léte szolgálja. Sokkal több ember kell, aki a kamerákat nézi, egy ekkora területre nem elég az a néhány fő, akik most ezen dolgoznak. Még fontosabb és költségesebb talán az, hogy legyenek a közterületen rendőrök és közterület-felügyelők, akik a kamerák képe és a különböző jelzések hatására perceken belül a helyszínre érnek. Úgy látjuk, hogy sem a rendőrségnek, sem az önkormányzatnak nem áll lehetőségében vagy szándékában, hogy ezeket az alap bűnüldözési lépéseket megtegye. Ezt a tehetetlenséget próbálják csúcstechnológiával pótolni, amely viszont olyan eszközöket ad a kezelők kezébe, amelyekkel könnyű visszaélni, így a szigorú ellenőrzés elengedehetetlen.

Támogatom a kamerarendszer bővítését olyan helyeken, ahol eddig nem volt, de az arcfelismerésre vonatkozó jogszabályok tisztázása elsőrendű. Ne indulhasson meg az arcfelismerés, amíg a jogszabályi környezet nem lesz egyértelmű, alkotmányos, és az európai keretek közé illeszkedő! Illiberális, félázsiai, szingapúri, orosz és török mintára épülő arcfelismerést nem támogatunk!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr576618559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása