HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Tiltakozás a Városliget tervezett beépítése ellen!

2014.07.01. 01:08 jt

A Fővárosi Közgyűlés a mai napon tárgyalt a Városliget beépítéséről, a Liget Budapest projektről. Az LMP rendkívüli sajtótájékoztatón adott hangot ellenérzéseinek. A sajtótájékoztatón elmondtam, hogy az LMP nem ért egyet a Városliget tervezett fejlesztésével, mert az veszélyezteti a Városliget közpark funkcióját. A Városligettel szomszédos két belvárosi kerület, a VI. és a VII. kerület lakosai az egy főre jutó zöldfelület aránya alapján az utolsók Budapesten, és a felmérések szerint 2-3 évvel élnek kevesebbet, mint a város kertvárosias részein lakók. A kb. 100000 ember számára gyakorlatilag 4-5 játszótér biztosítja a zöldfelületet, ezért számukra létkérdés a Városliget közpark funkciójának megmaradása. Támogatjuk a lepusztult Városliget rehabilitálását és fejlesztését, de nem értjük, miért kell ezt új múzeumok betelepítésével összekötni.

Az LMP szerint helyes és fontos cél új múzeumok építése, de nem a főváros kevés zöldterületeinek kockáztatása árán. Ezért barna mezős beruházásként a Józsefvárosi pályaudvart vagy a Rákosrendezőt javasoljuk a projekt megvalósítása helyszínéül.

Azt sem gondoljuk továbbá, hogy a városvezetésnek még turistákat kellene a Városligetbe terelnie. Fontos és hasznos cél Budapest turisztikai vonzerejének növelése, de ez nem történhet úgy, hogy a környékbelieket hozzuk rosszabb helyzetbe, az ő életminőségüket rontjuk.

Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy zöldterület és zöldterület között van különbség. Ha a Városligetben több tucat éves platánfákat vágnak ki, hiába a visszapótlási kötelezettség, a zöldfelület mértéke és minősége megváltozik.

Moldován László
LMP-s erzsébetvárosi önkormányzati képviselő

FRISSÍTÉS: Sajtóvisszhangok ITT, ITT és ITT.

1 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: városliget 2014 8ker 7ker lmp 6ker

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr216462755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdapeterutca 2014.07.01. 08:56:18

Szia Tamás! Ezt a posztot másnak teszed ki, és nem kerületi, fontos persze. Ám az országgyűlési választások óta van egy olyan, a józsefvárosi helyi állam működése szempontjából súlyos ügy, a polgárőrök kezelésébe adott önkormányzati telek használata pártkampányra, amibe dicséretes módon beleálltál, aztán elhallgattál, és több felhívásra sem vagy hajlandó nyilatkozni.

Nem tudom, hány embert érdekel rajtam kívül: a polgármestert és a polgárőrparancsnok, képviselő, választási szakácsot biztosan, feltehetően a jegyzőt is, akinek el kellene járnia a bejelentésed nyomán a törvénysértőkkel szemben. De függetlenül attól, hány embert érdekel, nagyon gáz, Tamás, amit csinálsz. Ha szabadna is lazulnod, egy ilyen ügyben, a mondott tisztviselőktől függő önkormányzati tanácsadóként, késlekedned, lapítanod, mellébeszélned: védhetetlen és példaértékű sajnos.
süti beállítások módosítása