HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Józsefváros - Nézőpont - 21 - Nők munkavállalása

2014.03.26. 16:18 jt

2014. február 12.

Az LMP már 2010-ben letette az asztalra javaslatait a kisgyerekes nők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében. Az LMP ajánlata:

Nőket a munkaerőpiacra! A kisgyermekes nők munkába való visszatérésének kulcsa a rugalmas foglalkoztatás, amitől egyszerre nő a versenyképesség és a gyerekszám. Évi 30.000 nőt lehetne visszavinni a saját állásába, ha rugalmas munkavégzést, az otthoni és a benti munka életszerű megosztását követnénk meg.

Női vállalkozói programot! Szakmai segítségnyújtás, kedvezményes hitelek, folyamatos tanácsadás mellett női vállalkozókat támogató programot indítanánk, hogy azok a nők is visszatérhessenek dolgozni, akiknek lakhelyén nincs foglalkoztató.

Elérhető és rugalmas nyitva tartású nappali gyermekellátási intézményeket! Mindenhol legyen a közelben bölcsőde vagy családi napközi! A bölcsődék és az óvodák nyitva tartását hosszabbá és rugalmasabbá kell tenni, és ösztönözni kell a munkahelyi bölcsődék létesítését.

Hordozható bölcsődei támogatásokat! Akár egy vállalati bölcsőde vagy családi napközi is megkaphassa a költségvetési normatív támogatást.

Valódi béremelést a bölcsődei dolgozóknak! Az LMP az egészségügyi dolgozók béréhez igazítaná a szociális intézményekben dolgozók bérét!

Nőket támogató komplex központokat! Legyen lehetőség ezekben képzésekre, pályaorientációs és mentálhigiéniás tanácsadásra, illetve a munkát a családi élettel összehangolni igyekvő nők tapasztalatcseréjére.

Családbarát Munka Törvénykönyvét! Vissza kell állítani a kisgyerekes nők felmondási védelmét, családbaráttá kell tenni a munkaidő-beosztást és a szabadságolás rendszerét!

Egyenlő jogokat és bért a nők és férfiak számára! Ne ütközzenek a nők szakmai előmenetele láthatatlan akadályokba (ún üvegplafonba)!

Szólj hozzá!
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: nézőpont józsefváros

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr145871806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása