HTML

Lájkolj minket!

Képgaléria

Budapest szmogtérképe

Budapest szmogtérképe

Friss topikok

Tényekkel a rágalmak ellen

2014.03.25. 16:50 jt

Közszereplőként kötelességem a választási kampány hajrájában érkező nemtelen és nyilvánvalóan hazug állításokkal teletűzdelt támadásokra is reagálnom. Így lesz ez most is, bár furcsa, hogy annak az embernek kell válaszolnom, aki SZDSZ-ben kezdte a tanácsadást, később Kocsis Máté tanácsadójává vált, majd miután lemondott a Józsefvárosi Város-üzemeltetési Szolgálat (JVSZ) vezetéséről a Nemzeti Nyomozó Iroda jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával vizsgálatot indított a cégnél feltárt indokolatlan kifizetések miatt. Szabó Gábor jelenleg Gyurcsány Ferenc DK-jával kokettál, így az, hogy egy ilyen változatos és következetességgel nem vádolható karrier után az LMP-t támadja, aligha meglepő. 

Igyekeztem kihámozni az elég zagyvára sikeredett attakból a lényegi elemeket, és tisztességesen megcáfolni a hamis vádakat.

Kezdjük a legsúlyosabb állítással, miszerint képtelen voltam eloszlatni azt a gyanút, hogy a tanácsadó testületi munkámért járó pénz valójában az LMP "feketekasszájába" vándorol. A gyanú kizárólag Szabó Gábor fejében van, így nem tudom miként tudnám ezt a gondolatot eloszlatni benne, vagy azt, hogy bármi kifogásolhatót követtünk volna el 2009-ben a kopogtatócédulákkal kapcsolatban, ami a jogerős döntésekkel szemben is rögzült benne és célzatos írásaiban. Az LMP-nek nincs fekete kasszája, nálunk minden limit fölötti adományt nyilvánossá kell tenni, és azok nyilvánosságra is kerülnek. A kampányszámlánk is nyilvános, soha magyarországi párt nem tette ki ennyire a pénzügyeit.

A Józsefvárosban egyébként az önkormányzati cégek mellett két tanácsadó testület működik. Az első, a Kesztyűgyáré már 2011. március óta áll fenn, ebben az LMP kivételével minden önkormányzati párt képviselője részt vesz. A két tanácsadó testület összesített "fizetési listája" a következő (ezer forintban):

1

Egry Attila

Fidesz

9000

2

Balogh István Szilveszter

Fidesz

7850

3-6

Guzs Gyula

Fidesz

7200

3-6

Szilágyi Demeter

Fidesz

7200

3-6

Pintér Attila

Jobbik

7200

3-6

Dr. Révész Márta

MSZP

7200

7

Komássy Ákos

MSZP

3250

8

dr. Ferencz Orsolya

Fidesz

2600

9-11

dr. Dénes Margit

Fidesz

2000

9-11

Hajcser Anna

Jobbik

2000

9-11

Jakabfy Tamás

LMP

2000

 

Pártokra összesítve:

név

összeg

arány

mandátumok

arány

Fidesz

35850

62,3%

12

70,6%

MSZP

10450

18,2%

3

17,6%

Jobbik

9200

16,0%

1

5,9%

LMP

2000

3,5%

1

5,9%

(A szavazatarányt már ide se mertem írni, mert a választási rendszer a 12%-os LMP-t már eleve súlyosan alulreprezentálja.)

A Tanácsadó Testületnek semmi formális befolyása nincs az újság szerkesztési elveibe, lévén, nem adhat utasítást, csak javaslatokat fogalmazhat meg. Utasítási joga egy Kft-ben továbbra is csak az ügyvezetőnek van.

A teljesítésigazolásaim nincsenek a birtokomban, azok a Kft iratanyagának részei. Természetesen nem én írom alá magamnak, tartalmukat sem én állítom össze. A Kft-től kikérhetők, tőlem nem. Bár ezt korábban már körülbelül tízszer hoztam már Szabó Gábor tudomására, valamiért nem sikerült megértenie.

Azt pedig, hogy mennyire vagyunk a Fidesszel, egy kis lapozással könnyen megnézheti az olvasó ezen a blogon a bejegyzések között lapozgatva. Percek alatt arra fog jutni, hogy semennyire.

Összességében néhány valós tényt tartalmazó, és többször annyi valós és közismert tényt elhallgató, néha a hatás kedvéért szimplán csúsztató támadással állunk szemben, ahogy azt az öt éves ismertségünk alatt már jól megszoktuk Szabó Gábortól, aki minden bizonnyal folytatni fogja harcát a tények ellen ezután is.

22 komment
Ha tetszett a cikk, egyetértesz velünk, vagy kíváncsi vagy a véleményünkre, nyomj egy lájkot!

Címkék: kampány 2014 lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp678.blog.hu/api/trackback/id/tr95878704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

08.szabogabor 2014.03.25. 21:03:25

Ugye milyen ciki, hogy az általam leírt TÉNYEKET csak valahogy kimagyarázni igyexel? Nem igazán lesz sikeres. Soxáz szavazótok megy rá a mostani választáson a stiklidre, okoska. :)

08.szabogabor 2014.03.25. 21:59:01

A hvg.hu-n is sztár lettél, megígértem neked, hogy híressé teszlek, pajti...

hvg.hu/itthon/20140325_Gyurcsanyek_szerint_az_LMP_egyuttmukodik

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.03.25. 22:08:52

"Arra a kérdésre, hogy a DK önkormányzati képviselői között van-e olyan, aki tag valamelyik fideszes vezetésű önkormányzati cégben, annyit mondott: "fogalmam nincs"."
Sikeres sajttáj lehetett, felkészült jelölttel, gratulálok :)

08.szabogabor 2014.03.25. 22:18:39

@jt: Szegénykém, vedd észre, hogy jóideje már csak fidesznyik típusú érveléseket használsz. Rögtön másról kezdesz beszélni, átjön ám könnyen. A téma, amit ma és holnap soktízezer ember olvas el az az LMP és a Fidesz keresztmutyija, névszerint Veled, kedves Jakabfy Tamás...

embermese 2014.03.25. 23:05:32

ótejójég.. mecsoda ország, mecsoda szélkakasok..

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.03.25. 23:39:41

Ma jöttem rá, hogy te vagy az én emberem. A cikkek elején a "Gyurcsányék szerint..." garancia a tudodmire :)

08.szabogabor 2014.03.26. 02:45:42

@embermese: Rólad gondolják ezt mindazok, akiket ismertél. Meg azt is, hogy bekattantál. Ha már mindenki szembejön az autópályán, nem árt ránézni a legközelebbi Kresztáblára.

08.szabogabor 2014.03.26. 02:47:03

@jt: Én valóban a Te embered vagyok. Meg Kocsisé, meg Komássyé. Én takarítlak el titeket még a közélet közeléből is, kedves kis puhatestűek.

vajdapeterutca 2014.03.26. 10:54:36

Tamás,

Érdekes a táblázat, köszi.

Összefoglalom én is, amit gondolok:

1. Egy kerületi önkormányzat méretű szervezet választott képviselőjeként szerintem kb. 500-700 eFt közötti bruttó bér volna indokolt, természetesen normatív alapon, amiért cserében tájékozódás, egyénileg is megindokolt döntések, információs rendelkezésre állás, lakossági és intézményi együttműködésekben részvétel, önképzés. Kb. mint egy komoly cégnél, a közszféra sem érdemel kevesebbet. A követelmények betartatását a politikai riválisok és a választók együtt tudják biztosítani, például és főleg azzal, hogy kérdésekkel és véleményekkel bombáznak.

Te szerintem a relatíve legjobb két képviselő között vagy. A költségvetési ügyekben alapos, hozzáértő és lelkiismeretes vagy, tudsz érvelni és írni, "vennék tőled használt autót".

Most jönnek a negatívumok:

A tanácsadói tisztségek és az itt nem említett gazdasági társasági tisztviselői tisztségek minden képviselőre kiterjesztése növelte a képviselőség tétjét, anélkül, hogy a teljesítményt számonkértétek volna egymástól. Ennek oka, hogy érdemi reflektálás és tematizálás nélkül belementetek (ti, mindenpárti képviselők, és ti, a pártod), és személyesen belementél abba, hogy nem normatív alapon, bármikor visszavonható fizetést kapjatok.

A Flaskár Melinda-történet bebizonyította, hogy nem csak elvi lehetőség, hogy ezzel a többség visszaéljen. Néhány napja Komássy Ákos is felfedezte, hogy számonkérje a testületi szakértőket, de csak azért, mert a pártjának kellemetlenkedtek, és nem azért, mert ismeretlen a tevékenységük és hatásuk. A nem normatív képviselői keresetkiegészítés az összes párt közös produktuma, amelynek problémáiról közösen nem beszéltek, és ez nagy baj.

Meglep, hogy nem érted, hogy ha az önkormányzati kommunikáció területén a többségtől függő és bármikor visszavonható fizetést fogadsz el, akkor a pártod nem teheti meg, hogy - az egyébként nyakig szaros és eléggé reménytelen - kommunikációs ügyekben hallgat. Kit érdekel a formális tisztséged: az az érdekes, hogy a kommunikáció ügyében - ami egyébként sosem volt fókuszod, szerintem helyesen - nincsenek számottevő politikai véleményei a pártodnak helyben.

Én kikértem kesztyűgyári teljesítésigazolást, a lehető legsemmitmondóbb, ami jogilag rendben van, politikailag mondhatjuk azt, hogy nincs rendben. Márhogy akkor mondjuk, ha a döntéshozás manipulálásának, a képviselők személyes függésbe hozásának elkerülése fontos egy politikai pártnak, illetve fontos az állampolgárnak. Nem mutatjátok jelét annak, hogy fontos volna. Itt, ezzel, konkrétan.

És az MNP III. kapcsán történtekért is van felelősségetek: Somfai Ágnes a Rév8 igazgatósági elnöke - kis pénzért, de ez mindegy -, legalábbis a honlap úgy tudja, és egy időben biztosan így is volt. (Egyébként Vörös Tamás pedig a felügyelőbizottságot elnökli.)

Az adott szakpolitikai területen kifejtett kritikát nélkülöző illetve a képviselők személyes függésbe hozásával járó fizetési rendszer kritikáját nélkülöző pártok nem különböznek abban az értelemben, hogy együtt tartanak fenn egy rossz rendszert. A rendszer azért rossz, mert - a széles értelemben vett - korrupció és a rossz döntések kockázatát tartalmazza.

Az önkormányzati ciklusnak Józsefvárosban egyébként szerintem ez a szervezeti szempontból legfontosabb témája. Nem lehet vele lázba hozni választókat, bár talán ez sem biztos. Attól még hat nagyon is, az összes szereplő kultúrájára és viselkedésére.

embermese 2014.03.26. 12:47:19

Gábor, lehet azért jönnek velem szemben, mert ők megélni akarnak a politikából :))) Én meg tudod előteremtem nekik az adómmal, hogy megtehessék.. így nyilván nem érdekük, hogy ne tudjanak felhasználni :)Ahogy neked is életbevágó egy baloldali győzelem, mert reménykedsz benne, könnyebb lesz az ellened folyó eljárásban szabadulnod a vádak alól :)

teljesen közömbösen hagy a stílusod, 2010-ben pont így szidtad azt az oldalt, aminek most nagy grállovagja lettél.. láttunk már ilyent, Csintalan, Mali... Karácsony, aki 2010-ben a liberálisokat szidta, akiknek kampánytanácsadója volt...

A magyar megmondóemberek mindig meg vannak, csak mindig máshol lehet megtalálni őket, ahogy a politikai érdekük megkívánja....vagy az ellenük folyó vizsgálat...

vajdapeterutca 2014.03.26. 12:47:29

Tessék, itt egy mai sztori, naponta vannak ilyenek:

www.facebook.com/jozsefvaros.hu/posts/287905184696118?comment_id=1006677&offset=0&total_comments=22

Rév8 is van benne (Teleki és Kálvária tér tervezés kapcsán), tájékoztatás is van benne (el nem végzett önkormányzati feladat ürügyén egy kerületen kívüli politikus - egyébként az egyik riválisod - egyeztető szerepét népszerűsíti a közszolgálati sajtó).

Szerintem fontos, hogy ha címkézett tevékenységekért vesznek fel pénzt bármely párt politikai, akkor azon a területen legyen érdemi és látható munkájuk.

embermese 2014.03.26. 12:50:15

Kerék-Bárczy Szabolcs is jobban tenné, meg a DK, ha a jobbikkal foglalkoznának, akiket Gyurcsány Ferenc szabadított ki 2006-ban, amikor kiderült,egy egész kampányt végig hazudott és 4 év alatt semmit nem is csináltak.. majd még 3 évig mindenáron hatalomban maradt.

Bár meglep.. hogy Kerék-Bárczy és Bokros azokkal harcol, akik 2010-ben nem győzték őket feljelenteni a válaaztási bizottságoknál, nehogy el tudjanak indulni a választásokon.... ahogy Karácsony baráti köre is...

sajnos, nekem jó a memóriám.. és nem áll érdekemben, hogy rosszabbá váljon.

08.szabogabor 2014.03.26. 13:58:58

@embermese: Nyomikám, 47 feljelentést tettek eddig ellenem a Fideszék, ebből 43 már elhalt, a maradék 4-nél is a kárösszeget már önmaguk az eredeti 2 %-ára csökkentették, és már erős kétségeik vannak, hogy egyáltalán történt-e bűncselekmény. Mit tudsz Te erről kisbutám. Nekem aztán tökmindegy a kormányváltás, az ellenem indított koncepciós eljárások kifulladtak. 2010-ben meg az én általam vezetett nyolckeres SZDSZ kampánnyal értük el a legerősebb egyéni eredményt országosan az SZDSZ-MDF-el, és én tárgyaltam le a Dávid Ibolyával az akkori összefogást az SZDSZ bnevében. Ostoba liba.

embermese 2014.03.26. 15:50:54

:D na de szabogabor.... mit szól Vadai ehhez a szexista hangnemhez? Még jó, hogy nincs víz a kezében uram, hogy a nyakamba öntse :P

08.szabogabor 2014.03.26. 16:10:52

@embermese: Miért önteném? Egyszerűen csak legyintettem egyet, mint már mindenki Veled kapcsolatban. Semmiről sem tudsz semmit, az kiderült, de határozott véleményed az meg van. És mivel még mindezt nettó hisztéiával adod elő, ezért aztán egyszerű ténymegállapítás a jelzős szerkezet.

embermese 2014.04.01. 09:54:51

Szabó Gábor.. nem tudom mihez kezdesz április 6. után, de neked és a hozzád hasonlóknak nagy szerepe van abban, hogy a baloldal bukni fog. Ami nem akkora baj, legalább tisztul :)

Nincs hisztéria, blogok özönét tudnám megtölteni azzal, hogy Dávid Ibolyáért cserébe mennyi ajánlót kapott volna egy párt.... hogy a csepeli víztisztító üzem miért nincs bolygatva.. hogy a rakacai cigányok amikor éheztek, Gyurcsány Éva mit válaszolt megkeresésünkre.. hogy a liberálisok mit reagáltak.. hogy ki beszélte le a gyöngyöspatai roma indulót egy nappal a választások előtt... hogy a tatárszentgyörgyi gyilkosságok elkövetői miért is kerültek ki a nemzetbiztonság megfigyelése alól 2 héttel egy 5 éves gyerek halála előtt.. hogy egyik listatagotok mennyi ajánlóért tudott volna az utolsó percben telefonálni...

Tudod, én nem véletlen szavazok oda, ahova. Egy különbség van kettőnk között, sőt több... nekem semmi közöm Portikhoz... én nem alapítottam siha magánhadsereget, mert a jogállam eszközeiben hiszek.. én nem nyalom a seggét összevissza annak, akitől épp remélem a boldogulásom. Ebben az értelemben valóban szembe megyek veletek, de ezt csöppet sem bánom.

A nettó hisztéria nálad van, mert tisztában vagy azzal, el fogjátok veszíteni a választást.. pont azért a kommunista és bolsevik módszer miatt, amit te is prezentálsz a blogjaidban.

Legyen szép napod április 6-n :)

08.szabogabor 2014.04.02. 04:35:54

Szegénykém, annyi ostobaságot és nyilvánvaló hazugságot hordtál össze az utóbbi két hónapban, hogy még azokat is mellém állítottad, akik egyébként nem komálták a pofámat. Köszönöm Neked.

08.szabogabor 2014.04.02. 04:37:39

@embermese: Mellesleg meg csináltam egy Google bázisú új blogot, azt cenzúrázzátok, kis bolsevikok, tessék. :)

jovaros.blogspot.hu/

jt · http://jakabfytamas.blog.hu 2014.04.02. 23:13:02

@vajdapeterutca: részben elfogadom a kritikákat, azzal, hogy nem igaz, hogy nem kritizálom a kommunikációt, de azért pár további dolgot helyretennék: (i) Somfai Ágnes PM-es, jelenleg összefogás jelölt, (ii) az igazgatóságban kisebbségben volt ellenzékiként, hiába volt ő az elnök...

bodis.lajos 2014.04.02. 23:28:08

@jt:

Mostanában kritizálod. Egyébként a legnagyobb mocsár, ami könnyen lehúzza a kritikust. Talán átfogó és a kerületen kívülre is szóló kritika lenne (lett volna) ésszerű. A kritika aligha megúszható, ha ezen a területen vállalsz szakpolitikai szerepet.

Somfai Ágnes miatt bocs, tudhattam volna. Nem meglepő, hogy a kisebbségi döntéshozó az önkormányzati társaság vezető testületében is kisebbségben van. Tematizálásra kísérletet tenni bárhonnan, akár minden polgárnak lehet, én pedig erről beszélek. Egyébként az apparátussal és a források felhasználására ácsingózókkal szemben akár a polgármester (vagy más, tényleges vezető) is kisebbségben van, miközben persze sokkal nagyobb a mozgástere. A fő kérdés, mennyire használjuk a mozgásteret.

Elhiszem, ha valaki azt mondja, hogy a kommunikáció vagy a szociális városrehab az LMP és a PM-es ex-LMP (amikor még együtt voltak, és amióta szétmentek) egyike számára sem fókusz. Csak hát ugye a vállalások... Ami igazán meglep, hogy a képviselői javadalmazás alacsony szintjét és az ezekben az áltisztségekben rejlő óriási korrupciós és az ellenzékiek rövid pórázon tartásának kockázatát senki nem tartotta érdemesnek komolyan tematizálni. Nem hiszem, hogy egy rétegpárt választói ezt ne értenék, és ne lehetne fontos nekik. Azt értem, helyben láttam is, hogy a FIDESZ és az MSZP haragudna.

bodis.lajos 2014.04.02. 23:30:11

javítás:

...az ezekben az áltisztségekben rejlő óriási korrupciós kockázatot illetve az ellenzékiek rövid pórázon tartásával kapcsolatos kockázatot...
süti beállítások módosítása